Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martin Adam Pavlík
6. júna 2022, 20:00
Čas čítania 1:52

TOP 3 v pondelok: Lavrovovi nedovolili priletieť do Srbska, prázdny kočík pred prezidentským palácom a hrozivá nehoda v Trnave

Kategória:
News
Uložiť Uložené
TOP 3 v pondelok: Lavrovovi nedovolili priletieť do Srbska, prázdny kočík pred prezidentským palácom a hrozivá nehoda v Trnave
Zdroj: Refresher

Tieto správy by ti rozhodne nemali ujsť.

Lavrov sa nedostal do Srbska, okolité krajiny uzavreli vzdušný priestor

Šéf ruskej diplomacie Sergej Lavrov zrušil svoju pondelkovú návštevu Srbska po tom, ako okolité krajiny uzavreli svoj vzdušný priestor pre lietadlo, ktorým mal priletieť do Belehradu. Informoval o tom v noci na pondelok denník The Guardian s odvolaním sa na správy ruských a srbských médií.


Agentúra Interfax v tejto súvislosti citovala nemenovaného popredného predstaviteľa ministerstva zahraničných vecí v Moskve. Podľa neho Bulharsko, Severné Macedónsko a Čierna Hora, teda krajiny susediace so Srbskom, avizovali, že Lavrovovo lietadlo nevpustia do svojho vzdušného priestoru. Viac nájdeš tu.

Lavrov to označil za nepriateľský akt a k celej situácii sa vyjadril na Twitteri aj šéf ruskej vesmírnej agentúry Dmitrij Rogozin, ktorý napísal: „Na toto je dobrý Sarmat. Nepýta si povolenie preletu od zbabelých Bulharov, zlých Rumunov či Čiernohorcov, ktorí zradili našu spoločnú históriu. Podobne ako ani Švédov.“ Viac si môžeš prečítať tu.

Sergej LAvrov
Zdroj: TASR/AP

Igor Matovič zdieľal prázdny kočík pred palácom prezidentky

Prezidentke Zuzane Čaputovej sa končí 15-dňová lehota, počas ktorej musí rozhodnúť o tom, či podpíše novelu zákona z dielne ministerstva financií o balíku pomoci pri inflácii pre vybrané skupiny rodín s deťmi. Dnes sa v súvislosti s touto témou stretla so zástupcami miest a obcí, keďže veľkú časť nákladov chce šéf rezortu financií Igor Matovič zobrať práve samosprávam. 

8. novembra 2022, 20:00 Čas čítania 1:40 Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov

Ráno pred stretnutím niekto pred prezidentský palác odparkoval prázdny detský kočík s odkazom: Dnes už len a len od pani prezidentky závisí, či sa 3 milióny detí a rodičov konečne dočkajú úcty zo strany štátu.

Dve veľmi zreteľné fotografie tohto odkazu zdieľal na svojom facebookovom profile práve Igor Matovič, ktorý v posledných týždňoch dôrazne tlačil na priechod „prorodinného balíka“, a to aj napriek nesúhlasu koaličného partnera zo strany Sloboda a solidarita. Zákon prešiel s podporou strany ĽSNS, ktorú vedie odsúdený neonacista Marian Kotleba a odídencov od extrémistov okolo Tomáša Tarabu. Viac si môžeš prečítať tu.

Matovič
Zdroj: Igor Matovič/Facebook

Hrozivá nehoda v Trnave si vyžiadala dve obete a troch zranených

Polícia na Facebooku informovala o vážnej autonehode, ktorá sa stala v popoludňajších hodinách v Trnave. Vodič kamióna, ktorý údajne išiel smerom od Modranky, prešiel podľa prvotných informácií plynulo do protismeru, kde došlo k zrážke s osobným autom. Obe vozidlá sa podľa polície zrútili z nadjazdu a vzápätí došlo na nadjazde k zrážke ďalších troch vozidiel. Viac nájdeš tu

Nehoda v Trnave.
Nehoda v Trnave. Zdroj: Polícia SR – Trnavský kraj


Instagramový post dňa

Zuzana Čaputová bola na samite Slovak Global Network. „Jeho cieľom bolo prizvať na spoluprácu a vzájomne prepojiť do spoločnej debaty to najlepšie, čo doma i vo svete máme – angažovaných ľudí zo súkromného, vládneho, neziskového sektora, akadémie, investičného prostredia a úspešných Slovákov v zahraničí,“ napísala na Instagram. 

„Mnohí úspešní a veľmi zaneprázdnení ľudia prišli zo zahraničia na Slovensko len kvôli dnešnému podujatiu. Svedčí to o ich pretrvávajúcom vzťahu k Slovensku a o význame, ktorý prikladajú spolupráci so slovenskou diaspórou,“ dodala.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Zuzana Čaputová (@zuzana_caputova)



Domov
Zdieľať
Diskusia