Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. júna 2022, 15:23
Čas čítania 1:22
Adam Novosad

Budaj vynadal Blanárovi zo Smeru: Vy ste ruskí ľudia na Slovensku, vás treba zastaviť, ste tu iba na to, aby ste hájili Putina

NEWS JÁN BUDAJ JURAJ BLANÁR RUSKO SMER-SD VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Minister životného prostredia si v televíznej relácii Na telo nedával servítku pred ústa v debate s Jurajom Blanárom.

„Vy ste ruskí ľudia na Slovensku, vás treba zastaviť a poslať do minulosti,“ povedal dnes minister životného prostredia Ján Budaj do očí podpredsedovi Smeru Jurajovi Blanárovi v politickej relácii Na telo. Vzájomná výmena názorov medzi Budajom a Blanárom sa vystupňovala najmä v poslednej časti relácie, keď sa diskusia presunula na tému ruskej agresie na Ukrajine.

Juraj Blanár v relácii viackrát zopakoval tvrdenia Kremľa, ktorý dlhodobo vedie hybridnú informačnú vojnu proti západným krajinám. Keď Blanár povedal, že raketový systém S-300, ktorý Ukrajine darovala slovenská armáda pred niekoľkými týždňami, bol „pravdepodobne okamžite zničený“, a ako zdroj uviedol ruskú stranu, Budaj vyhlásil, že Blanár „hovorí argumentmi pána Putina“.

na telo
Zdroj: TV Markíza

„Pán Blanár verí ruskej strane. Vy ste ruskí ľudia na Slovensku. Treba vás zastaviť a poslať do minulosti tak ako vašich predchodcov HZDS,“ hromžil Budaj v relácii. „Vy ste pokračovateľmi komunistov, zlúčili ste sa s KSS a máte tam Blahu,“ pokračoval Budaj.

Odporúčané
Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami 17. apríla 2024, 12:30

Blanár oponoval, že Smer sa nezlúčil so žiadnou Komunistickou stranou Slovenska, ale so stranou SDĽ, na čo Budaj reagoval slovami, že SDĽ bola právnym nástupcom KSS. „Ešte aj majetky ste si zobrali, aj budovu ste si zobrali,“ argumentoval, že Smer zdedil komunistické majetky.

Keď sa obaja politici rozprávali o samotnej ruskej agresii, obrannej zmluve s USA či prítomnosti vojakov NATO na slovenskom území, minister Budaj tieto obranné zmluvy uvádzal ako skvelý príklad spoločnej bezpečnosti. Podľa neho predchádzajú scenáru, aký vypukol na Ukrajine, pretože po nej by bez „obranného dáždnika“ NATO mohlo byť na rade Slovensko.

Budaj ako príklad uviedol inváziu vojsk Varšavskej zmluvy do Československa v roku 1968, ktorú nariadila Moskva ako vedenie Sovietskeho zväzu. Toto tvrdenie sa nepáčilo Blanárovi, ktorý oponoval, že „vtedy nás napadol Sovietsky zväz aj za účasť Ukrajiny, ktorá nás napadla“. „Ukrajinský pluk bol medzi prvými a hlavný Ukrajinec Brežnev to rozhodol,“ dodal Blanár. 

Polícia v reakcii na Blanárove tvrdenia v Na telo zverejnila rozsiahly príspevok o tom, že sa na slovenskom internete rozšírila masívna dezinformačná kampaň, ktorá sa snaží inváziu z roku 1968 zvaliť na Ukrajinu a Ukrajincov. V skutočnosti samotný Brežnev v minulosti napísal, že sa národnosťou považuje za Rusa.

Domov
Zdieľať
Diskusia