Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. mája 2022, 15:37
Čas čítania 1:12
Ivan Koribanič

„Fašisti odišli ako krysy,“ zareagoval poslanec Andrej Stančík na neprítomnosť opozície počas Zelenského prejavu

„Fašisti odišli ako krysy,“ zareagoval poslanec Andrej Stančík na neprítomnosť opozície počas Zelenského prejavu
Zdroj: TASR
POLITIKA EDUARD HEGER ROBERT FICO UKRAJINA VOLODYMYR ZELENSKYJ
Uložiť Uložené

Volodymyr Zelenskyj vystúpil v parlamente cez telemost. Premiér Eduard Heger sa za Zelenského slová poďakoval.

Zatiaľ čo väčšina poslancov po vystúpení ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského tlieskala, našli sa aj takí, ktorí sálu opustili, píše Markíza.

Jedným z nich bol aj expremiér Robert Fico, ktorý svoju neprítomnosť avizoval ešte pred zasadnutím. Jeho odchod okomentoval Andrej Stančík z klubu OĽaNO.

„Fico neprišiel. Fašisti sa počas prejavu postavili a opustili sálu, odišli ako krysy. Medzi Smerom a extrémistami nie je žiaden rozdiel. Vidíme kontúry budúcej koalície. Môžeme byť hrdí, že máme vládu Eduarda Hegera a že máme vládu, ktorá vie, že musíme stáť na správnej strane dejín,“ skonštatoval.

Eduard Heger.
Eduard Heger. Zdroj: TASR/Pavol Zachar


Kto si už Zelenského vypočul, bol Ficov kolega Vladimír Baláž. Ten si príhovor ukrajinského prezidenta pochvaľoval. „Ten človek má určitú charizmu. Vie pracovať s médiami, s ľuďmi. Bol som príjemne prekvapený. Jeho príprava bola veľmi dobrá. Veľmi dobrou pripomienkou bol rok 68, ktorý nás všetkých zasiahol.“ Zelenského poďakovanie za slovenskú pomoc označil za „silný moment“.

Neprítomnosť svojich kolegov označil za znak toho, že žijeme v slobodnej krajine. Koniec koncov, podľa jeho slov, rozhodnú voliči vo voľbách.


Volodymyr Zelenskyj vystúpil v parlamente cez telemost. Premiér Eduard Heger sa za Zelenského slová poďakoval. „Ak demokratické krajiny nepoľavia v pomoci Ukrajine, ak Ukrajina dostane zbraňové systémy, ktoré potrebuje, podarí sa jej zahnať ruskú armádu tam, kde bola pred 24. februárom. Takto som prečítal dnešný odkaz prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského, ktorý sa prihovoril formou telemostu poslancom Národnej rady, ako aj našim občanom,“ povedal Heger.

Na záver svojho prejavu poukázal na podporovanie ruskej agresie. „Stále si kladiem otázku, ako je možné, že niektorí ľudia u nás a dokonca aj v parlamente schvaľujú ruskú agresiu. Zatvárajú si oči i uši, aby nepočuli tie strašné príbehy o zverstvách ruských vojakov, aby nepočuli to úpenlivé volanie o pomoc spoza našej východnej hranice. Absencia ľudskosti a súcitu u týchto ľudí pre mňa znamená výstrahu, že by sa neštítili dopustiť ohavných činov aj na vlastnom národe,“ dodal.

zelenskyj
Zdroj: RTVS/reprofoto
Domov
Zdieľať
Diskusia