Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. mája 2022, 9:13
Čas čítania 1:17
Jakub Paulík TASR

Eduard Heger pokarhal Matoviča. Jeho vyjadrenia o prezidentke považuje za nevhodné, prekážajú mu aj hádky so Sulíkom

POLITIKA EDUARD HEGER IGOR MATOVIČ SPRÁVY Z DOMOVA ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Predseda vlády sa vyjadril aj k vylúčeniu dvojice poslankýň z klubu OĽaNO.

Premiér Eduard Heger kritizoval ministra financií Igora Matoviča za jeho vyhlásenia o prezidentke. Keď sa jej Matovič v statuse na sociálnej sieti zastal pre urážky od davu ľudí, ktorý Ľuboš Blaha vyhecoval, aby jej vulgárne nadával, zároveň si neodpustil svoje poznámky. Povedal, že „prezidentku nemá rád“ aj pre jej „strojenosť a faloš“. 

Rovnakou rétorikou pokračoval na nedávnej tlačovej konferencii, kde vyhlásil, že ju nebude podporovať v prípade ďalšej kandidatúry na hlavu štátu, pretože je „falošná a veľakrát zákerná“. Predseda vlády však takéto vyhlásenia ministra o prezidentke nepovažuje za vhodné. Zároveň mu prekážajú hádky medzi Igorom Matovičom a ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom. „Je v poriadku, keď sa stretávajú vo vecnej názorovej konfrontácii, no nemali by tam byť osobné útoky,“ povedal.

Odporúčané
Jana Bittó Cigániková: Hatrákovú som prichytila pri klamstve, myslím si, že je kúpená (Rozhovor) Jana Bittó Cigániková: Hatrákovú som prichytila pri klamstve, myslím si, že je kúpená (Rozhovor) 6. mája 2022, 17:00

Heger sa takisto vyjadril k vylúčeniu poslankýň Romany Tabák a Kataríny Hatrákovej z klubu OĽaNO. Tie na rozdiel od zvyšku strany nehlasovali za vydanie poslanca Roberta Fica na väzobné stíhanie. „V prvom rade nehovorme o treste, ale o tom, že panie poslankyne sa spreneverili hodnotám, s ktorými sme vstupovali ako OĽaNO do volieb. Reflektovali sme teda na to, že sme sa v tejto základnej hodnotovej otázke rozišli,“ povedal o rozhodnutí klubu.

Podľa obvinenia je líder Smeru-SD Robert Fico hlavou zločineckej skupiny. Na najvyšších miestach tohto údajného zoskupenia sa vraj spoločne s ním nachádzal exminister vnútra Robert Kaliňák. Ten je už vo väzbe. Súčasťou skupiny bol údajne aj bývalý policajný prezident Tibor Gašpar a oligarcha Norbert Bödör.

Za vydanie Roberta Fica do väzby nezahlasovali ani poslanci Sme rodina, no Heger napriek tomu tvrdí, že chce, aby dovládli spolu vo štvorkoalícii. Priznáva, že s členmi poslancov zo Sme rodina majú názorové rozdiely a niekedy sa na istých partnerov z koalície nevie spoľahnúť. „Vtedy však zaberie iný, preto si myslím, že práve štvorkoalícia má opodstatnenie, a chcem, aby sme ako štvorkoalícia dovládli," povedal. S koalíciou v súčasnom zložení chce ťahať až do volieb v roku 2024.

Ďalšie odpovede Eduarda Hegera na otázky občanov nájdeš v tomto videu.

Domov
Zdieľať
Diskusia