Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. mája 2022, 13:26
Čas čítania 0:48
Jakub Paulík TASR

Viktor Orbán vopred vedel o invázii na Ukrajinu a chce získať časť jej územia, tvrdí Kyjev. Maďarská vláda to odmieta

NEWS MAĎARSKO SPRÁVY ZO SVETA VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

O veci maďarského premiéra údajne informoval ruský prezident Vladimir Putin.

Tajomník ukrajinskej Rady národnej bezpečnosti a obrany Olexij Danilov obvinil maďarského premiéra Viktora Orbána z toho, že dopredu vedel o útoku na Ukrajinu. O túto skutočnosť sa s ním údajne podelil ruský prezident Vladimir Putin. S informáciou prišiel spravodajca TASR v Budapešti s odkazom na viaceré maďarské médiá, ktoré čerpali z ukrajinských serverov.

„Maďarsko sa netají tým, že spolupracuje s Ruskom. Dokonca Putin ho vopred upozornil, že nás napadne. Z nejakých dôvodov si (Maďari) myslia, že budú môcť získať časť nášho územia. To sa nikdy nestane. Po vojne uvidíme, aké následky zasiahnu túto krajinu (Maďarsko),“ citoval tajomníka Danilova spravodajský server telex.hu s odvolaním sa na správu hromadske.ua. Podľa maďarských médií však nevieme, čím Danilov podložil tieto tvrdé obvinenia.

Maďarská vláda však jeho vyhlásenia jasne odmieta. Hovorca šéfa rezortu zahraničia Tamás Menczer na svojom Facebooku napísal, že Ukrajina od nich nedostane zbrane aj vzhľadom na klamstvá, ktoré podľa neho Kyjev vymýšľa každý deň.

Odporúčané
Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom 9. apríla 2024, 19:30

„Naše rozhodnutie je zrejmé: nebudeme dodávať zbrane do vojny na Ukrajine. Túto otázku rozhodli maďarskí voliči v parlamentných voľbách 3. apríla celkom jasne. Chápeme, že sa z toho ukrajinská vláda neteší, ale toto rozhodnutie nezmeníme, o to viac nie v prípade, ak bude (Kyjev) denne vymýšľať hrubé klamstvá a nezmyselné príbehy,“ napísal Menczer.

Domov
Zdieľať
Diskusia