Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. apríla 2022, 12:07
Čas čítania 1:16
Dominik Vetrák

Fantastické zvery 3 v kinách prepadli. Tretia časť zarobí oproti jednotke len o niečo viac ako polovicu

Fantastické zvery 3 v kinách prepadli. Tretia časť zarobí oproti jednotke len o niečo viac ako polovicu
Zdroj: Warner Bros./Focus Features
FILMY A SERIÁLY FANTASTICKÉ ZVERY 3
Uložiť Uložené

Víkendové tržby odhalili, že séria Fantastické zvery už v USA nemá veľkú silu.

Víkendové tržby z celého sveta sú už k dispozícii a my tak vďaka webu Box Office Mojo vieme, že film Fantastické zvery 3 sa v rebríčku najzárobkovejších filmov v USA a Kanade prepadol až na 3. priečku. To znamená, že na 1. mieste bol len počas premiérového víkendu.

Po aktuálnom víkende je na 1. mieste animovaný film Smradi/Bad Guys s tržbami 24 miliónov dolárov (celosvetovo má snímka na konte už 87 miliónov dolárov). Animovaný film sa do slovenských kín dostane 28. apríla.

Odporúčané
Tip na seriál: Tokyo Vice od HBO Tip na seriál: Tokyo Vice od HBO 23. apríla 2022, 11:30

Na 2. mieste rebríčka je Ježko Sonic 2, ktorý má celosvetovo už 287 miliónov dolárov, len o 32 miliónov menej, než zarobila prvá časť ešte pred pandémiou, keď boli kinotržby vo všeobecnosti oveľa vyššie. Sonic 2 nakoniec s najväčšou pravdepodobnosťou v kinách zarobí viac ako jednotka. 

Na 3. mieste je spomínané sci-fi Fantastické zvery 3. Tomu sa celosvetovo za posledný týždeň podarilo zarobiť 88 miliónov dolárov, pričom len 14 z týchto 88 miliónov pochádzalo z amerických a kanadských kín. Práve tržby z týchto krajín sú najdôležitejšie, keďže odtiaľ dostávajú americké štúdiá najväčší podiel z predaja vstupeniek (okolo 51 %), zatiaľ čo zo zahraničia dostávajú okolo 35 – 40 %.

Fantastické zvery
Zdroj: Warner Bros.

Fantastické zvery 3 majú po vyše dvoch týždňoch celosvetovo na konte 280 miliónov dolárov. Prvý diel zarobil celosvetovo 812 a druhý zase 654 miliónov dolárov. Tretí diel s najväčšou pravdepodobnosťou nezarobí ani pol miliardy amerických dolárov, takže je možné, že štvorky a päťky sa nedočkáme, respektíve že namiesto dvoch filmov uvidíme už iba jeden. 

Na 4. mieste je historická dráma Severan, ktorej sme v recenzii udelili 8 bodov z 10. Skvelý film však neupútal veľké množstvo divákov a celosvetovo má na konte 23 miliónov dolárov. Na 5. mieste rebríčka je film The Unbearable Weight of Massive Talent, v ktorom hral herec Nicolas Cage samého seba.

Snímka zatiaľ zarobila necelých 10 miliónov dolárov. Podobne ako ďalší kritikmi chválený film Everything Everywhere All At Once, ani túto snímku zrejme v slovenských kinách neuvidíme. 

Domov
Zdieľať
Diskusia