Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. apríla 2022 o 16:21
Čas čítania 0:47
Viktor Kniš

Premiér Heger sa vymedzil voči ultrapravicovým politikom doma aj v zahraničí, ktorí sa správajú ako ruskí agenti

NEWS EDUARD HEGER
Uložiť Uložené

Predseda vlády Eduard Heger v príspevku na Twitteri kritizuje politikov, ktorí tvrdia, že členstvo v Únii je nevýhodné.

Predseda vlády Eduard Heger zverejnil na Twitteri príspevok, v ktorom sa jednoznačne vymedzil voči pravicovo orientovaným politikom či už doma, alebo v zahraničí. Premiér Heger napísal, že slovenská vláda nepovažuje za spojencov tých, ktorí sa správajú ako ruskí agenti alebo tvrdia, že členstvo v Európskej únii je nevýhodné. 

Heger týmto príspevkom kritizuje aj pravicovú nacionalistku Marine Le Penovú, ktorá je protikandidátkou Emmanuela Macrona vo francúzskych prezidentských voľbách. V druhom kole volieb budú občania Francúzska hlasovať o niekoľko dní, politologička Nona Mayerová z univerzity Sciences Po. nedávno vyhlásila, že Le Penovú viac ako polovica Francúzov vníma ako hrozbu pre demokraciu.

Kandidátku na hlavu štátu vnímajú ako človeka blízkeho Vladimirovi Putinovi, existujú pochybnosti aj o financovaní jej kampane peniazmi z Kremľa. 

Premiér Edurad Heger sa nedávno stretol so svojím náprotivkom z Belgicka, s ktorým našli spoločné témy v postojoch vyhraňovania sa voči Rusku aj ekonomických otázkach.  

Domov
Zdieľať
Diskusia