Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. apríla 2022 o 20:06
Čas čítania 1:05
Adam Novosad

Putinov hovorca priznal, že Rusko na Ukrajine utrpelo „značné straty“ vojakov. Masaker civilistov v Buči označil za falošný

Putinov hovorca priznal, že Rusko na Ukrajine utrpelo „značné straty“ vojakov. Masaker civilistov v Buči označil za falošný
Zdroj: TASR/AP
NEWS RUSKO RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VLADIMIR PUTIN VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Dmitrij Peskov prvýkrát od začiatku vojny prehovoril pre západné médiá.

Rusko na Ukrajine utrpelo značné straty vojakov, priznal v prvom rozhovore pre západné médiá Putinov hovorca Dmitrij Peskov. V interview pre britskú stanicu Sky News Peskov uviedol, že Rusko naozaj stratilo „významný“ počet vojakov nasadených v „špeciálnej vojenskej operácii“.

Kremeľ naďalej odmieta agresiu na Ukrajine označiť za vojnu, ale Peskov skonštatoval, že straty vojakov na Ukrajine predstavujú pre Rusko obrovskú tragédiu. Napriek tomu dúfa, že ruská operácia na Ukrajine dosiahne svoje ciele „v najbližších dňoch“. Rusko minulý týždeň oznámilo presun sústredenia na východ Ukrajiny v regióne Donbas.

rusko, putin
Zdroj: Sky News

Stiahnutie ruských vojakov z oblasti Kyjeva a Černihiva Peskov označil za znak dobrej vôle po mierových rokovaniach v Turecku, avšak odmietol akúkoľvek zodpovednosť Ruskej federácie za vraždenie civilistov v Buči.

Na cestách a chodníkoch v Buči pritom po odchode ruských vojakov ležali desiatky tiel mŕtvych civilistov, z ktorých mnohí mali ruky zviazané za chrbtom.

Odporúčané
VIDEO: Ruské obrnené vozidlo zrejme vystrelilo na civilistu s bicyklom v meste Buča VIDEO: Ruské obrnené vozidlo zrejme vystrelilo na civilistu s bicyklom v meste Buča 6. apríla 2022 o 8:20

„Bol to znak dobrej vôle na uvoľnenie napätia v týchto regiónoch. Rusko ukázalo, že je pripravené vytvoriť príjemné podmienky na pokračovanie rokovaní,“ uviedol Peskov v Sky News.

Mŕtve telá civilistov v Buči však Putinov hovorca označil za falošné. „Odmietame, že by ruská armáda mala čokoľvek spoločné s týmito zverstvami a mŕtvymi telami, ktoré boli zachytené na uliciach v Buči,“ uviedol. Fotografie a videá priamo z Buče, ale aj satelitné snímky pritom Rusko usvedčujú z kopania masových hrobov či útokov na civilistov.

Mohlo by ťa zaujímať:
Raketovou základňou Devínska Kobyla nás previedol jej bývalý veliteľ. Aké zbrane používali a za aký čas dokázali zostreliť cieľ?
Tieňohra je surový a temný krimitriler o pomste, ktorý ťa šokuje a prekvapí (Recenzia)
Zakladatelia firmy Sudolabs: Vlani sme zvyšovali platy trikrát, aj toto je súčasť kariérneho rastu (Rozhovor)
Domov
Zdieľať
Diskusia