Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. apríla 2022, 8:31
Čas čítania 1:23
Ema Stanovská TASR

Will Smith sa po facke komikovi vzdal členstva vo filmovej akadémii. „Zradil som dôveru akadémie,“ vyhlásil herec

NEWS OSCAR 2022 SPRÁVY ZO SVETA WILL SMITH
Uložiť Uložené

Akadémia prijala Smithovu „okamžitú rezignáciu“ na členstvo, no aj naďalej bude pokračovať v disciplinárnom konaní.

Americký herec Will Smith v piatok večer oznámil, že sa vzdáva svojho členstva v Akadémii filmových umení a vied. K takémuto kroku sa herec odhodlal pre facku, ktorú vylepil uplynulú nedeľu počas slávnostného odovzdávania Oscarov komikovi a moderátorovi Chrisovi Rockovi. Informoval o tom portál CNN.


„Vzdávam sa členstva v Akadémii filmových umení a vied a akceptujem akékoľvek ďalšie následky svojho činu, ktoré správna rada tejto inštitúcie uzná za vhodné,“ napísal Smith vo vyhlásení, ktoré jeho agent poskytol pre CNN. „Zmena si vyžaduje čas a ja som odhodlaný popracovať na tom, aby som už nikdy nedovolil, aby násilie predstihlo môj rozum.“ 


Akadémia len v stredu oznámila, že proti Smithovi začala v súvislosti s incidentom disciplinárne konanie. Predseda akadémie David Rubin v piatok potvrdil, že organizácia prijala Smithovu „okamžitú rezignáciu“ na členstvo. Dodal však, že akadémia bude aj naďalej pokračovať v disciplinárnom konaní za hercove „porušenie noriem správania“ tejto inštitúcie.

„Najkajúcnejšie“ vyjadrenie

CNN pripomína, že výsledkom disciplinárneho konania by mohlo byť práve vylúčenie či pozastavenie členstva Smithovi, ktorého sa však teraz sám zriekol. Akadémia mu však môže udeliť aj ďalšie postihy, na ktoré ju oprávňujú predpisy a stanovené normy správania.
Smith vo svojom piatkovom vyhlásení označil svoje správanie na oscarovom večeri za „šokujúce, bolestivé a neospravedlniteľné“.


„Zoznam tých, ktorým som ublížil je dlhý a zahŕňa Chrisa, jeho rodinu, mnohých mojich drahých priateľov a blízkych, ako aj všetkých divákov pri obrazovkách na celom svete. Zradil som dôveru akadémie. Iných nominovaných a víťazov som pripravil o ich príležitosť oslavovať a byť oslavovanými za ich vynikajúcu prácu,“ uviedol herec.

Odporúčané
Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom 9. apríla 2024, 19:30

Dodal, že chce „aby sa pozornosť opäť vrátila tým, ktorí si ju zaslúžia za svoje úspechy“ a aj preto sa vzdáva svojho členstva v akadémii, ktorá zastrešuje hercov, filmových režisérov či producentov. CNN označila piatkové vyhlásenie za dosiaľ „najkajúcnejšie“ vyjadrenie Smitha v súvislosti s incidentom na Oscaroch.

K celému incidentu došlo po tom, ako Chris Rock v moderátorskom vstupe prirovnal Smithovu manželku Jadu Pinkettovú-Smithovú k filmovej postave „G.I. Jane“, vojačke s vyholenou hlavou. Smithova manželka však trpí alopéciou, autoimunitnou chorobou spôsobujúcou vypadávanie vlasov. Smitha žart pohoršil, vyšiel na pódium a dal moderátorovi facku.

Domov
Zdieľať
Diskusia