Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. marca 2022, 17:30
Čas čítania 0:33
Denisa Fordinálová Ivan Koribanič

Ukrajina AKTUÁLNE: Niekoľkodňové kolóny a otcovia, ktorí idú do vojny. Refresher nakrúca na Ukrajine

VIDEO KONFLIKT NA UKRAJINE REPORTÁŽE Z UKRAJINY RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Niekoľkodňové kolóny a otcovia, ktorí idú do vojny. Refresher nakrúca na Ukrajine

Pre mnohých Slovákov žijúcich na východe Slovenska sú ukrajinská strana hranice a blízke mesto Užhorod dlhé roky miestom lacných nákupov. Autá smerujúce na Slovensko čakajú v kolónach na hranici bežne aj hodiny. Toto čakanie sa však v posledných dňoch mení na dni strávené v aute. Jeden z čakajúcich nám povedal, že v kolóne už stojí dva a pol dňa.


Situácia v Užhorode je pokojná a mesto pôsobí tak, ako by ani žiadna vojna v krajine nebola, blízkosť konfliktu pripomínajú len muži, ktorí sa svoju krajinu chystajú brániť s nasadením vlastného života. Tí, s ktorými hovoríme, sú traja podnikatelia z Rostova. Na hranicu prišli odprevadiť ženy a dohromady 11 detí a idú do vojny. Iná možnosť pre týchto chlapov vraj ani nie je. V krajine platí všeobecná mobilizácia a žiaden muž od 18 do 60 rokov už nesmie opustiť krajinu.

Domov
Zdieľať
Diskusia