Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. februára 2022, 8:18
Čas čítania 0:34
Jakub Paulík

Dnes sa Slovenskom preženie víchrica Ylenia. Hrozia nárazy so silou orkánu

ZAUJÍMAVOSTI ORKÁN VÍCHRICA YLENIA
Uložiť Uložené

Vietor najsilnejšie udrie na západe Slovenska.

Na Slovensku sa dnes v priebehu dňa výrazne zhorší počasie. Udrie u nás víchrica, ktorá dostala prezývku Ylenia (ešte len nedávno nás zasiahla víchrica Roxana). Podľa iMeteo.sk sa máme pripraviť na silný nárazový vietor a možno aj búrky. Očakávajú sa aj materiálne škody.

Zhoršenie sa predpokladá už na štvrtkové ráno. Odhaduje sa, že najsilnejší vietor bude medzi 12. až 18. hodinou. V Nemecku a Poľsku by veterná smršť mohla vytvoriť aj silné tornáda.

Nárazy vetra by mali na Slovensku dosahovať rýchlosť od 15 do 23 m/s a na západe až do 30 m/s. Najsilnejšie nárazy vetra sa budú týkať hrebeňov Tatier, kde by mohlo fúkať rýchlosťou okolo 50 m/s.

Portál iMeteo uvádza, že takáto rýchlosť je silou rovná orkánu. Vietor sa bude postupne utišovať v priebehu štvrtkovej noci. V piatok by už mala byť situácia v norme. V sobotu nás však znova čaká silný vietor.

Výstrahy na štvrtok.
Výstrahy na štvrtok. Zdroj: iMeteo.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia