Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. februára 2022, 15:03
Čas čítania 0:32
Viktor Kniš

Na Slovensko sa valí víchrica Roxana, u susedov už napáchala škody

NEWS POČASIE
Uložiť Uložené

Meteorológovia varujú pred silným vetrom. SHMÚ vydáva aj výstrahy.

Na Slovensko sa valí víchrica Roxana, ktorá už napáchala škody v Nemecku a Česku, píše iMeteo. U našich susedov silný vietor dokonca prevrátil autobus, upozorňuje portál novinky.cz

Slovenský hydrometeorologický ústav v tejto súvislosti vydal výstrahy prvého stupňa, očakáva nárazy vetra až do 85 km/h, čo už predstavuje veľké nebezpečenstvo. „Táto rýchlosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity,“ upozorňuje SHMÚ, podľa ktorého by mali zbystriť pozornosť najmä obyvatelia okresov Bratislava, Malacky, Pezinok, Senec a Dunajská Streda. 

Víchrica by mala na Slovensko doraziť v najbližších hodinách. Výstrahy platia aj pre niektoré okresy Trenčianskeho, Prešovského a Košického kraja. 

Navyše, v severných okresoch najmä stredného Slovenska, ale miestami aj na západe i východe platia naďalej výstrahy pred snežením. Podľa meteorológov tam môže napadnúť 10 až 20 centimetrov nového snehu. Na mnohých miestach sa môžu tvoriť aj snehové jazyky a záveje.

SHMÚ
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia