Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. februára 2022, 16:30
Čas čítania 3:11
Martin Adam Pavlík

Super Bowl 2022: Ako vyzerali reklamné spoty známych značiek? Žiarili v nich Zendaya, Scarlett Johansson, Jim Carrey či Zac Efron

Super Bowl 2022: Ako vyzerali reklamné spoty známych značiek? Žiarili v nich Zendaya, Scarlett Johansson, Jim Carrey či Zac Efron
Zdroj: Youtube/@BMW USA
ZAUJÍMAVOSTI REKLAMY A MARKETING SUPER BOWL SUPER BOWL 2022
Uložiť Uložené

Tohtoročné reklamné spoty zo Super Bowlu boli opäť plné známych tvárí.

Super Bowl je v USA obrovskou udalosťou a každoročne pritiahne len k televíznym obrazovkám vyše 100 miliónov divákov. V tohtoročnom finále National Football League (NFL) získali prestížnu trofej Vincea Lombardiho hráči Los Angeles Rams. Svojho súpera Cincinnati Bengals zdolali tesným výsledkom 23 : 20. Na podujatí vystúpili napríklad aj Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem či Kendrick Lamar.

A ako to už býva zvykom, diváci mohli okrem už spomenutého vidieť aj množstvo reklamných spotov od slávnych značiek, ktoré si pre vysokú sledovanosť Super Bowlu dávajú záležať na tom, aby čo najviac ohúrili a zabavili, no najmä aby získali čo najviac potenciálnych zákazníkov.

Ani tento rok preto nechýbali v rôznych reklamách známe tváre Hollywoodu ako Zendaya, Salma Hayek, Gwyneth Paltrow, Arnold Schwarzenegger, Seth Rogen či Pete Davidson alebo Dave Bautista v bizarných a vtipných úlohách. Poď sa pozrieť na niektoré z nich. 

Niečo pre „nostalgikov“

Americká telekomunikačná firma Verizon Communications ponúkla divákom vtipný návrat do deväťdesiatych rokov, keď obsadila do reklamy legendárneho komika Jima Carreyho. Ten si totiž opäť zahral postavu neodbytného a svojského opravára z dnes už kultového filmu The Cable Guy, ktorý zrežíroval v roku 1996 Ben Stiller.


Čítanie myšlienok nie je dobrý nápad

Scarlett Johansson síce nevidíme často v komediálnych rolách, no 90-sekundová reklama od Amazonu dokazuje, že práve táto herecká poloha jej mimoriadne sedí. Reklamný spot zábavne ukazuje, ako by to mohlo vyzerať, keby hlasový asistent Alexa vedel čítať naše myšlienky. Minimálne partnerskému životu by to asi úplne neprospelo. Pozeraj a posúď sám.


S elektrinou je život jednoduchší

Arnolda Schwarzeneggera sme už videli poraziť nebezpečného mimozemského predátora aj vražedné stroje, zahral si aj Barbara Conana alebo policajta v prestrojení, ktorý si nevie rady s malými škôlkarmi. V najnovšej reklame z produkcie BMW na elektromobil si však zahral samotného boha hromu Dia. Ten nemá pokoj ani na dôchodku, ležiac na nafukovačke v bazéne v slnečnom Palm Springs. Jeho ženu Héru stvárnila stále šarmantná Salma Hayek.


Žiadne plytvanie potravinami!

Hellmann’s v reklamnom spote poukázali, že aj americkí futbalisti vedia byť slušní herci, ale aj že plytvať potravinami by sa nemalo. Okorenili ho zároveň trochou kontroverzie. Bývalý hráč a tréner tímu New England Patriots v NFL Jerod Mayo totiž nekompromisne hádže o zem, podobne ako kedysi protihráčov, ženu chodiacu s barlami či starú babičku. Aby to však bolo vyvážené, „zlikviduje“ aj populárneho komika Peta Davidsona za provokačné hlášky.

Domov
Zdieľať
Diskusia