Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
9. februára 2022, 15:30
Čas čítania 4:10

Poslanec Miroslav Kollár si kúpil doménu zilinka2024.sk. Žilinkovu kandidatúru na prezidenta naznačuje aj Jaroslav Naď

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Generálny prokurátor Maroš Žilinka by mohol podľa Jaroslava Naďa kandidovať na prezidenta.

Generálny prokurátor Maroš Žilinka má podľa viacerých politikov ambície vstúpiť do politiky. Poslanec a primátor Hlohovca Miroslav Kollár v utorok po parlamentnej schôdzi o obrannej dohode s USA zverejnil na Facebooku fotografiu, ktorou informoval, že si kúpil doménu zilinka2024.sk. Zaplatil za ňu 12 eur.

Maroš Žilinka sa chcel postaviť proti obrannej dohode a kritizovať prezidentku. Podobné argumenty používa aj opozícia a stotožnili sa s nimi aj tisícky protestujúcich pred Národnou radou SR. 

V tomto článku si prečítaš:
  • Prečo Miroslav Kollár kúpil doménu zilinka2024.sk.
  • Čo sa dialo v parlamente počas schôdze o obrannej dohode. 
  • Prečo si Jaroslav Naď myslí, že Maroš Žilinka chce byť prezidentom.
  • Čo chcel Maroš Žilinka v prejave poslancom povedať a ako nakoniec svoj problém vyriešil.
Poslanec a primátor Hlohovca si kúpil doménu zilinka2024.sk. Naznačuje tým, že generálny prokurátor by mohol kandidovať na prezidenta.
Poslanec a primátor Hlohovca si kúpil doménu zilinka2024.sk. Naznačuje tým, že generálny prokurátor by mohol kandidovať na prezidenta. Zdroj: Miroslav Kollár/Facebook

„Vy už ste dnes investovali?“

Primátor Hlohovca a nezaradený poslanec parlamentu Miroslav Kollár tvrdí, že išlo o jeho prirodzenú reakciu na utorkové dianie v parlamente. Generálny prokurátor Maroš Žilinka sa totiž rozhodol, že v Národnej rade SR odprezentuje svoj prejav, v ktorom skritizuje rozhodnutie ministerstiev obrany a zahraničných vecí podpísať obrannú dohodu so Spojenými štátmi americkými. 

22. augusta 2022, 9:30 Čas čítania 6:30 Hamran vyčítal Žilinkovi nezrozumiteľné rozhodnutia. Tvrdenia nemajú reálny vecný základ, odpovedá generálny prokurátor Hamran vyčítal Žilinkovi nezrozumiteľné rozhodnutia. Tvrdenia nemajú reálny vecný základ, odpovedá generálny prokurátor

Dohodu podpísali Jaroslav Naď a Ivan Korčok priamo v USA. Dnes ju 79 hlasmi schválil parlament, do platnosti však môže vstúpiť až potom, ako ju podpíše prezidentka Zuzana Čaputová. Tá už avizovala, že s obrannou dohodou sa stotožňuje. 

Maroš Žilinka chcel svojím prejavom zmluvu kritizovať a argumentovať proti jej schváleniu. Ešte pred začiatkom schôdze však poslanci Národnej rady SR vďaka hlasom koalície neschválili možosť, aby generálny prokurátor v pléne vystúpil. Žilinka si napriek tomu našiel cestu, ako svoj prejav sprostredkovať, zverejnil ho na stránke generálnej prokuratúry. Žilinkove výhrady proti zmluve nakoniec v parlamente prečítal poslanec Smeru Juraj Blanár. 

Miroslav Kollár považuje túto intenzívnu snahu generálneho prokurátora vyjadriť sa k politickej téme za snahu stať sa politikom. „Bola to moja reakcia na to, čo sme videli a ústami pána Blanára aj počuli. Plne rešpektujem pána Žilinku ako generálneho prokurátora, ale myslím si, že včerajším vystúpením, resp. obsahom jeho vystúpenia a spôsobom, akým ho šíril predtým, než sa večer parlament dohodol, že ho prečíta pán poslanec Blanár, ukázal, že nechápe rozmer a hranice svojho fungovania ako generálneho prokurátora,“ vysvetlil Miroslav Kollár, prečo doménu zilinka 2024.sk kúpil. 

17. augusta 2022, 14:30 Čas čítania 5:15 Čo by Ukrajina robila so slovenskými stíhačkami Mig-29? Čo by Ukrajina robila so slovenskými stíhačkami Mig-29?

Podľa poslanca generálny prokurátor definitívne ukázal, že v budúcnosti má aj politické ambície. „Zo žartu som kúpil doménu zilinka2024.sk. Z môjho pohľadu sú to prvé blížiace sa voľby, v ktorých by mohol pán Žilinka napĺňať svoje politické ambície,“ povedal Refresheru Kollár. 

Domov
Zdieľať
Diskusia