Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. februára 2022, 16:59
Čas čítania 0:37
Viktor Kniš TASR

Fico ide proti Lipšicovi: Polícia začala trestné stíhanie vo veci bezpečnostnej previerky špeciálneho prokurátora

NEWS DANIEL LIPŠIC ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Polícia začala trestné stíhanie pre medializovanú informáciu o tom, že Lipšicovi pomohol k previerke Milan Krajniak cez svoje ministerstvo.

Polícia začala trestné stíhanie v súvislosti s bezpečnostnou previerkou špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica. Na tlačovej konferencii o tom informoval predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico.

Podáva tiež oficiálny podnet na Národný bezpečnostný úrad, aby sa začal bezpečnostnou previerkou Lipšica zaoberať. „V samotnom trestnom konaní, ktoré bolo začaté, sa konštatuje, že Daniel Lipšic nesplnil žiadnu zákonnú podmienku na to, aby mohol dostať bezpečnostnú previerku tohto typu,“ povedal Fico. NBÚ podľa neho musí konať aj v tomto prípade.

Lipšic Fico
Zdroj: TASR


Fico priblížil, že trestné stíhanie začala polícia pre zneužívanie právomoci verejného činiteľa vo vedúcej funkcii na ministerstve práce. Lipšicovi tam podľa jeho slov vymysleli funkciu poradcu, na ktorú bola potrebná bezpečnostná previerka, bez čoho by ju nezískal.


Trestné oznámenie, ktoré podal Fico, bolo nasmerované proti ministrovi práce Milanovi Krajniakovi a zodpovednému zástupcovi NBÚ, ktorý Lipšicovi pridelil previerky na stupni „prísne tajné“. O bezpečnostnú previerku Lipšica požiadal Krajniak ako pre poradcu ministra. Podľa trestného oznámenia ide o podozrenie zo zneužívania právomoci verejného činiteľa.

Domov
Zdieľať
Diskusia