Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. februára 2022 o 17:21
Čas čítania 1:34
Ivan Koribanič

Vlajkonosičmi na olympiáde budú Marek Hrivík a Katarína Šimoňáková. Zavážili hlavne výsledky testov na koronavírus

Vlajkonosičmi na olympiáde budú Marek Hrivík a Katarína Šimoňáková. Zavážili hlavne výsledky testov na koronavírus
Zdroj: TASR/Martin Baumann, TASR/Dano Veselský
ŠPORT HOKEJ ZOH 2022
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Ján Lašák, tréner brankárov, mal napokon negatívny test na koronavírus. Po skompletizovaných testoch sa vlajkonosičmi stanú hokejista a sánkarka.

Slovenských hokejistov čaká cesta do Pekingu, kde v rámci zimných olympijských hier zabojujú o čo najlepšie umiestnenie. Pôvodne však s tímom nemal odletieť tréner brankárov Ján Lašák, píše Hockey Slovakia.

Bývalému hokejistovi vyšiel pozitívny test na koronavírus. Hráči aj realizačný tím sa pravidelne testujú, aby zminimalizovali riziko pozitivity po prílete do Číny. Po tom, čo Lašákovi vyšiel pozitívny test, ho laboratórium ďalšou kontrolou vyhodnotilo ako negatívny.



„Laboratóriá čelia veľkému náporu testovaných vzoriek, denne ide až o tisíce vyšetrení. Pozitívne výsledky sú napriek tomu dvojstupňovo verifikované a opakovaný test vďaka tejto kontrole včas odhalil falošnú pozitivitu, s čím bol okamžite oboznámený aj Slovenský olympijský a športový výbor. Môžeme potvrdiť, že výsledok testu PCR je u dotyčného člena hokejovej časti výpravy jednoznačne negatívny,“ vysvetlila manažérka komunikácie a PR AGEL Ivana Popluhárová.

V praxi to teda znamená, že Ján Lašák nemusí absolvovať karanténu a odletí spolu s tímom podľa plánovaného termínu. Okrem toho vyšiel negatívny test aj Michalovi Krištofovi.

„Jeho stav budeme ďalej sledovať, ale je to na dobrej ceste. U Petra Cehlárika a Mária Grmana máme stále rovnaké výsledky. Zatiaľ teda nepocestujú, ale sme trpezliví, budeme to ešte vyhodnocovať a koncom týždňa sa rozhodneme,“ povedal asistent generálneho manažéra Oto Haščák.

Do Pekingu by mali neskôr (z dôvodu karantény) priletieť aj ďalší hráči. Menovite ide o Petra Čerešňáka, Mareka Ďalogu, Miloša Kelemena a Branislava Konráda. Otázna je ešte situácia okolo Mária Grmana.

Slovenský tím popoludní odcestuje autobusom na viedenské letisko Schwechat, z ktorého o 19.40 naberie smer Istanbul, kde prestúpi na lietadlo do Pekingu.

Ako ďalej uviedlo Hockey Slovakia na svojom Facebooku, vlajkonosičmi na otváracom ceremoniáli budú hokejista Marek Hrivík a sánkarka Katarína Šimoňáková. 


„Výber slovenských vlajkonosičov bol v prípade ZOH v Pekingu z viacerých dôvodov komplikovaný. Mnohí športovci z horských dedín v Jen-čchingu a Čang-ťia-kchou, ktoré sú od čínskej metropoly dosť vzdialené, na účasť na slávnostnom otvorení rezignovali. Jednak pre dlhý prepravný čas a jednak preto, že viacerí už v sobotu, prípadne v nedeľu súťažia. Najväčší tromf našej výpravy – zjazdárka Petra Vlhová – sa zase chce plne koncentrovať na pondelňajší obrovský slalom,“ informoval hlavný tlačový atašé slovenskej výpravy Ľubomír Souček.

Pri výbere vlajkonosiča zavážili hlavne výsledky testov na koronavírus. Podľa Součeka však bolo od začiatku jasné, že mužský nosič vzíde spomedzi hokejistov. „Až po ich oznámení padla voľba na Mareka Hrivíka, ktorý dostal minulý týždeň aj poctu spoločne s bobistkou Viktóriou Čerňanskou skladať sľub výpravy do rúk prezidentky SR Zuzany Čaputovej,“ skonštatoval Souček.

Domov
Zdieľať
Diskusia