Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. januára 2022, 14:19
Čas čítania 0:39
Martin Adam Pavlík

Máme ďalšiu majsterku sveta! Je ňou len 19-ročná bobistka Viktória Čerňanská, bodovala na šampionáte v Rakúsku

Máme ďalšiu majsterku sveta! Je ňou len 19-ročná bobistka Viktória Čerňanská, bodovala na šampionáte v Rakúsku
Zdroj: Facebook/Viki Čerňanská
ŠPORT VIKTÓRIA ČERŇANSKÁ
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Na juniorskom svetovom šampionáte v rakúskom Innsbrucku triumfovala s náskokom dvoch desatín pred Rumunkou Georgetou Popescuovou.

Ako píšu Športky.sk, slovenská bobistka Viktória Čerňanská sa v sobotu 22. januára stala majsterkou sveta v monoboboch v kategórii do 23 rokov. Na juniorskom svetovom šampionáte v rakúskom Innsbrucku triumfovala s náskokom dvoch desatín pred Rumunkou Georgetou Popescuovou.


„Nádherné posledné preteky pred olympiádou, splnil sa mi ďalší sen. V týchto pretekoch mi najviac pomohol dobrý štart. A keďže môj monobob je už na ceste do Pekingu, ďakujem aj Lichtenštajnsku, ktoré mi poskytlo monobob, vďaka nemu som mohla pretekať a vyhrať,“ napísala Čerňanská na svojej facebookovej stránke.



Devätnásťročná Čerňanská dosiahla čas 1:52,87 min. a zároveň vybojovala bronz v juniorskej kategórii, ktorá je v bobovom športe do 26 rokov. Medzi juniorkami sa predstavilo šesť bobistiek, pričom lepší čas dosiahli iba Maureen Zimmerová z Nemecka a Ruska Lubov Černychová. 

Viktória Čerňanská je členkou juniorského olympijského tímu a čoskoro sa predstaví na ZOH 2022 v Pekingu. Ako ďalej píšu Športky.sk, miestenku do finálnej postupovej dvadsiatky si zabezpečila nedávno na základe redukovaného olympijského rebríčka. V Číne absolvuje premiéru na olympiáde.

Domov
Zdieľať
Diskusia