Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. januára 2022 o 22:33
Čas čítania 0:36
Adam Novosad

Na nových eurobankovkách by mohli byť zakladatelia Biontechu, ktorí vyvinuli vakcínu proti koronavírusu, navrhuje europoslanec

Na nových eurobankovkách by mohli byť zakladatelia Biontechu, ktorí vyvinuli vakcínu proti koronavírusu, navrhuje europoslanec
Zdroj: TASR/DPA
NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Uğur Şahin a Özlem Türeciová by sa mohli stať tvárami nových eurobankoviek.

V tvojej peňaženke by sa už v blízkej budúcnosti mohli objaviť eurové bankovky s novou podobizňou. Európska centrálna banka zamýšľa zmenu dizajnu, ktorý celá Európa pozná už 20 rokov, a tak verejnosť diskutuje o potenciálnych návrhoch vizuálu, uviedli Aktuality.

Verejnú debatu určujú názory, či by sa mali na bankovkách zachovať architektonické pamiatky alebo by sa na nich mali objaviť známe osobnosti. Nemecký poslanec Európskeho parlamentu Moritz Körner navrhol, že by na nových bankovkách mohla Európska centrálna banka zvečniť zakladateľov spoločnosti Biontech, ktorá vyvinula vakcínu proti koronavírusu.

Zakladatelia nemeckej spoločnosti Biontech – manželia Uğur Şahin a Özlem Türeciová.
Zakladatelia nemeckej spoločnosti Biontech – manželia Uğur Şahin a Özlem Türeciová. Zdroj: TASR/DPA

Uğur Şahin a Özlem Türeciová podľa Körnera reprezentujú ideálny životný príbeh, ktorý stavia do popredia integráciu, otvorenú spoločnosť, pokrok, ale aj biznis.

Europoslanec podčiarkol, že obaja výskumníci, ktorí sú tureckí Nemci a predchádzajúce generácie ich rodín emigrovali do Nemecka, vďaka svojej excelentnosti zachránili životy miliónov Európanov.

Nateraz nie je známe, ako bude vyzerať finálna podoba nových bankoviek, ale podľa očakávaní by mali byť vizuály schválené v roku 2024.

Domov
Zdieľať
Diskusia