Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Orange
17. decembra 2021, 15:30
Čas čítania 3:36
Sponzorovaný obsah

Zomri, Milan Bez Mapy a ďalší slovenskí influenceri vyzývajú na pomoc tým, ktorí to potrebujú

Zomri, Milan Bez Mapy a ďalší slovenskí influenceri vyzývajú na pomoc tým, ktorí to potrebujú
Zdroj: Unsplash/Olesia Buyar
REFRESHER INFLUENCERI VIANOCE
Uložiť Uložené

Zapoj sa aj ty do Vianočného fondu pomoci. Pomôž plnou krabičkou alebo SMS.

Na Vianoce treba rozdávať radosť nielen v kruhu svojich najbližších, ale aj tam, kde jej je po celý rok menej, ako je bežné. Práve preto Orange aj tento rok rozbehol svoj úspešný projekt Vianočný fond pomoci, v rámci ktorého môžeš aj ty pomáhať tým, ktorí to naozaj potrebujú. Zapojil aj rôzne známe tváre, ako napríklad Zomri, Adrianu Polákovú, Adelu Vinczeovú, Dejva, Milana Bez Mapy a mnohých ďalších. Tí nám prezradili, ako môžeš pomôcť aj ty. 

Spoločne zlepšíme niekomu Vianoce a darujeme lepší štart do nového roka

Vianočný fond pomoci vznikol, aby sme spoločne darovali krajšie Vianoce a lepší začiatok nového roka znevýhodneným rodinám a ľuďom, ktorí sa ocitli v ťažkej životnej situácii. Tento rok sa Orange rozhodol podporiť neziskové organizácie Jeden Rodič, Cesta von, eduRoma a Centrum Slniečko.

Zapojiť sa môžeš aj ty, a to dvoma rôznymi spôsobmi – zaslaním SMS na číslo 808 v hodnote iba 1 €. Alebo môžeš zájsť do najbližšej pobočky Orangeu, kde ti dajú krabičku, ktorú naplníš rôznymi drobnosťami – farbičkami, fixkami, zošitmi a ďalšími pomôckami do školy, šampónmi, sprchovými gélmi, balzamami na pery a inou drogériou, ale aj nenoseným oblečením, vitamínmi, hračkami či knižkami. Krabičku následne stačí odniesť do Orangeu. Naplniť však môžeš aj ľubovoľnú krabičku, ktorú nájdeš doma. 

viac informácií
vianočné darčeky
Zdroj: Unsplash/Juliana Malta

Pomáhajú aj Zomri, Štefan Martinovič, Milan Bez Mapy a ďalší influenceri 

Do projektu sa zapojili aj viaceré známe tváre zo sociálnych sietí. Opýtali sme sa ich, čo dali do svojich krabičiek, kam poputujú a prečo by si sa mal zapojiť aj ty. Štefan Martinovič prezradil, že jeho krabička poputuje do Centra Slniečko, ktoré ochraňuje obete domáceho násilia. „Neviem si ani predstaviť, čím si tieto deti a ich mamy museli prejsť,“ hovorí pre Refresher a zároveň dodáva, že naplnenie krabičky vecami je to najmenej, čo môžeme urobiť.

Dodáva tiež, že sa zapojil hlavne preto, lebo ide o deti. „Myslím si, že pokiaľ je to v našich silách a finančných možnostiach, mali by sme sa postarať o deti. Tie naozaj nemôžu za to, v akej situácii sa ocitli,“ vysvetľuje.

Štefan Martinovič , orange
Zdroj: Štefan Martinovič

Aby mali deti šancu na lepší štart

Zomri nie sú len tí, ktorí si robia zo všetkého žarty. Aj oni sa zapojili do projektu a čo dali do krabice pomoci oni? „Najprv po nás v Orindži zazerali, keď sme do svojej krabice chceli dať sud s kyslou kapustou a pätoro knedieľ s bôčikom. Len si predstavte ten epický unboxing! Nakoniec sme uznali, že vhodnejšie budú asi knihy, farby, plátna, perá, hračky a mnoho iného,“ píšu vo svojom príspevku na Facebooku. Rozhodli sa podporiť organizáciu eduRoma, ktorá rieši vzdelávanie rómskych detí na školách. 

zomri, orange
Zdroj: Zomri

Svojou krabičkou naplnenou rôznymi užitočnými vecami sa rozhodol podporiť rovnakú organizáciu aj Dejvo. Prezradil nám, že sa do podobných aktivít zapája aj s rodinou už tretí rok. „Keď prišla možnosť zapojiť sa aj s Orangeom, neváhali sme,“ dodáva. 

A prečo by sme si podľa neho mali pomáhať? „Nejde len o materiálnu pomoc. Ide aj o ten pocit, že na to všetko nie si sám alebo sama. Že je na svete kopa dobrých ľudí, ktorí ti v živote prajú a držia ti palce.“

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa David Dejvo Schun (@dejvoofficial)

Adriana Poláková venovala svoj balíček plný farbičiek, maľovaniek a temperiek deťom, ktoré zastrešuje organizácia eduRoma. A to práve preto, lebo tieto deti bývajú podľa jej slov najviac odsudzované a ostávajú bez šance ukázať, aký talent sa v nich skrýva. „Niekedy im stačí napríklad aj súprava farbičiek a možno im to zmení svet, v ktorom žijú a nakreslia si svoje sny, za ktorými si pôjdu,“ hovorí pre Refresher.

Dodáva tiež, že kým si vieme takto pomáhať, je to dôkaz toho, že sme stále ľudia so srdcom. „Všetko dobré vidíme iba srdcom, očiam sú tieto veci neviditeľné,“ dopĺňa svoj odkaz citátom z Malého princa. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa AdrianaPolakovaofficial (@adriana_polakova)

Pomoc druhým je prirodzená aj módnej stylistke známej ako Jankatopanka. Svojou krabičkou, ktorú odovzdala v Orangei, podporuje organizáciu Jeden rodič, ktorá pomáha rodinám s jediným rodičom. Janka prezradila, že do krabičky dala všetko to, čo našla na zozname. Zároveň dodáva, že ide o mnohé pre nás prirodzené veci a niekomu môžu veľmi pomôcť. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa jankatopanka🌸 (@jankatopanka)

Do projektu sa zapojil aj Milan Bez Mapy, ktorý pre Refresher prezradil, že podobné benefičné projekty sleduje každý rok. Spolupráca s Orangeom sa mu páčila aj preto, lebo si organizácie môžu do zoznamov napísať, čo naozaj potrebujú, a vyhneme sa tak tomu, aby sme dávali niekomu zbytočné veci, ktoré nevyužije. Milan svoju krabičku venoval rovnako ako Janka organizácii Jeden rodič. Dodáva tiež, že by sme si mali pomáhať nielen na Vianoce, ale po celý rok. 

Milan Bez Mapy
Zdroj: Milan Bez Mapy


Do projektu sa zapojili aj Adela Vinczeová a Barbara Jagušák. Adela sa rozhodla podporiť občianske združenie Slniečko, ktoré pomáha týraným, sexuálne zneužívaným, zanedbávaným deťom a obetiam domáceho násilia. Zároveň apeluje, že ak sa rozhodneš pomôcť svojou krabičkou, určite si skôr na webe Orangeu pozri, čo presne do nich dávať, aby sa to neskončilo tak, že sa budeš zbavovať nepotrebných vecí, ktoré nevyužijú. 

Adela Vinczeová, orange
Zdroj: Adela Vinczeová

Babsy svojim sledovateľom predviedla, že robiť dobro môže byť naozaj čarovné a každý by sa mal zapojiť. „Nemusíte byť kúzelník, aby ste niekomu urobili kúzelné Vianoce. Stačí vám jedna prázdna krabica a zopár drobností, ktoré majú pre niektorých ľudí nevyčísliteľnú hodnotu,“ píše na Instagrame. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Barbara Jagusak (Heribanova) (@babsyheriban)

Naplň krabičku alebo pošli SMS a pomôž aj ty

Ako vidíš, nie je to vôbec náročné. Ak sa chceš o jednotlivých organizáciách dozvedieť viac, zistiť, čo všetko dať do krabičky alebo kam poputuje tvoja SMS, môžeš tak urobiť na webe Orangeu. Orange už prispel sumou 40 000 € a aj tvoje drobnosti dokážu urobiť väčšiu radosť, ako vôbec tušíš. 

chcem pomôcť
dieťa, radosť, šťastné dieťa
Zdroj: Unsplash/Jorge Franco
Domov
Zdieľať
Diskusia