Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. decembra 2021, 15:01
Čas čítania 0:44
Eduard Starkbauer

Nezaočkovaných zamestnancov pošle Google na neplatené voľno. Spoločnosť im hrozí aj prepustením

NEWS GOOGLE VAKCÍNA
Uložiť Uložené

Spoločnosť sa svojím záväzkom už nijako netají. Argumentuje predovšetkým bezpečnosťou na pracovisku.

Na verejnosť prenikla interná komunikácia technologického giganta Google, podľa ktorej museli zamestnanci do 3. decembra nahrať do systému dôkaz o vakcinácii proti covidu-19 alebo o jej nemožnosti zo zdravotných či z náboženských dôvodov.

Komunikáciu sa podarilo získať CNBC. Podľa nej „časté testovanie nie je dostatočná náhrada očkovania“.

Zamestnanci, ktorí sa nezaočkujú ani do 18. januára, pôjdu najskôr na mesačné platené voľno. No ak sa nezaočkujú ani potom, Google ich pošle na neplatené, ktoré môže trvať až 6 mesiacov. V prípade dlhšieho otáľania hrozí zamestnancom dokonca prepustenie.

Google o vakcináciu požiadal svojich 150 000 zamestnancov, a to bez ohľadu na to, či pracujú na diaľku alebo nie.

Sundar Pichai, CEO spoločnosti Google.
Sundar Pichai, CEO spoločnosti Google. Zdroj: Google

Hovorkyňa Googlu Lora Lee Ericksonová pre The Verge informáciu potvrdila. „Nikdy sme sa netajili tým, že požiadavka na vakcináciu je jedným z najdôležitejších spôsobov ochrany pracovného prostredia. Na dosiahnutie zaočkovanosti našich zamestnancov sme ochotní spraviť všetko, čo je v našich silách, a za opatreniami si stojíme.“

Odporúčané
Šéf slovenského Googlu Rasťo Kulich: V detstve som nemal ani na lyžiarsky, na štúdium na Harvarde som si zarobil (Rozhovor) Šéf slovenského Googlu Rasťo Kulich: V detstve som nemal ani na lyžiarsky, na štúdium na Harvarde som si zarobil (Rozhovor) 29. marca 2024, 9:30

CNBC si všíma, že Google, tak ako väčšina amerických technologických firiem, prešiel primárne na systém domácej práce. Od svojich zamestnancov však v dohľadnom čase očakáva prítomnosť na pracovisku aspoň tri dni v týždni.

Domov
Zdieľať
Diskusia