Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. decembra 2021, 14:25
Čas čítania 0:49
Martin Adam Pavlík

Matovič: Som presvedčený, že už na Slovensku máme omikron, potrebujeme preočkovať seniorov

ZDRAVIE KORONAVÍRUS KORONAVÍRUS SLOVENSKO VLÁDA EDUARDA HEGERA
Uložiť Uložené

Minister financií predstúpil pred novinárov spolu s ministrom zdravotníctva.

Expremiér Igor Matovič na tlačovej konferencii v Národnej rade SR priblížil vyplácanie finančných príspevkov seniorom. Povedal, že chce, aby úrady vyplatili peniaze ešte tento rok, teda v decembri. Očkovanie dôchodcov je podľa neho mimoriadne dôležité. „Ja osobne som presvedčený, že už na Slovensku máme omikron.“ Aj to má byť podľa neho dostatočným signálom pre ľudí, aby sa dali zaočkovať či preočkovať. 

Igor Matovič.
Igor Matovič. Zdroj: TASR/Jakub Kotian


Ako sme dnes informovali, plénum Národnej rady SR vo štvrtok schválilo novelu zákona o niektorých mimoriadnych opatreniach vo finančnej oblasti v súvislosti so šírením ochorenia covid-19. Ľudia nad 60 rokov budú mať nárok na finančný príspevok za očkovanie. Dostanú ho v hotovosti a použiť ho budú môcť ľubovoľne.

Finančný príspevok vo výške 300 eur tak bude poskytnutý seniorom nad 60 rokov, ktorí absolvovali očkovanie posilňujúcou dávkou vakcíny alebo sa do konca tohto roka zaregistrujú a absolvujú očkovanie do 15. januára budúceho roka.

Príspevok 200 eur bude poskytnutý seniorom, ktorí absolvovali očkovanie druhou dávkou od 30. júna tohto roka alebo sa do konca roka na druhú dávku zaregistrujú a budú zaočkovaní do 15. januára 2022. Finančný príspevok vo výške 200 eur sa bude týkať aj seniorov, ktorí boli zaočkovaní prvou dávkou od 25. novembra alebo sa zaregistrujú do konca tohto roka a absolvujú očkovanie do 15. januára 2022.

Domov
Zdieľať
Diskusia