Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. novembra 2021, 18:43
Čas čítania 0:36
Viktor Kniš

Bol opitý, nemal vodičák ani koleso. 18-ročný Slovák šoféroval nabúrané auto a nafúkal viac ako promile

NEWS POLÍCIA SR
Uložiť Uložené

Hrozí mu trest odňatia slobody až na jeden rok.

Najprv tvrdil, že auto nešoféroval. Priznal sa, až keď vytriezvel. Len 18-ročný Slovák z okresu Trenčín šoféroval auto pod vplyvom alkoholu a bez vodičského preukazu. Navyše auto bolo nabúrané a na jednej strane mu chýbala pneumatika. 

„Pri kontrole bolo z vodiča cítiť alkohol. Toto podozrenie potvrdila následná dychová skúška. Vodič Citröenu nafúkal 0,53 mg/l, čo predstavuje 1,10 promile alkoholu, teda stav vylučujúci spôsobilosť na riadenie vozidla, ktorý si privodil vplyvom návykovej látky. Opakovaná dychová skúška mala stúpajúcu tendenciu. Vodič nafúkal 1,13 promile alkoholu,“ informovali policajti, ktorí vodiča zastavili na základe toho, že šoféroval auto, ktoré zjavne nemalo na ceste čo robiť. 

18-ročný vodič si vymyslel historku o tom, ako auto nabúral jeho kamarát v Nemšovej, ktorého meno však nepozná. „Neskôr, po vytriezvení, sa priznal, že šoféroval a aj nehodu zavinil on.“

Prípad momentálne vyšetrujú, mladíka už obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Hrozí mu trest odňatia slobody na jeden rok. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia