Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. novembra 2021, 15:07
Čas čítania 0:51
Viktor Kniš

Je možné, že vzhľadom na omikron zatvoríme hranice, tvrdí Šipoš z OĽaNO. Erik Tomáš z Hlasu-SD súhlasí

NEWS HRANICE KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Erik Tomáš z Hlasu-SD a Michal Šipoš z OĽaNO sa zhodli, že ak bude situácia v súvislosti s novou mutáciou koronavírusu vážnejšia, mali by sa zatvoriť hranice.

Predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš v relácii O 5 minút 12 naznačil, že v súvislosti s novou nebezpečnou mutáciou koronavírusu je na mieste téma zatvárania hraníc. Myslí si, že čo najskôr by malo zasadnúť konzílium odborníkov, aby zvážili, nakoľko vysoká je hrozba, že sa môže variant omikron rozšíriť na Slovensku.

„Predpokladám, že v najbližších dňoch, možno hodinách zasadne konzílium a vláda sa veľmi rýchlo bude musieť zaoberať touto veľmi vážnou mutáciou. Je možné, že situácia bude taká vážna, že sa budú zatvárať hranice,“ povedal Šipoš. 

Podobný názor má aj Erik Tomáš zo strany Hlas-SD, ktorý aktuálne opatrenia označil za „mačkopsa“. Opozičný poslanec považuje doterajšie kroky EÚ za slabé.


„Vzhľadom na omikron by sme mali zvažovať aj zatvorenie hraníc. Nevidím, že by sa niečo dialo, okrem zákazov letu do Európy,“ povedal Tomáš s odvolaním sa na profesora Vladimíra Krčméryho, ktorý už rovnako vyjadril znepokojenie nad mutáciou omikron. 

Prvý prípad v sobotu hlásilo Česko. Žena, ktorá sa vrátila z Afriky, ešte čaká na tretí potvrdzujúci test. Podozrenia hlási aj Nemecko. Na Twitteri o tom dnes informoval minister sociálnych vecí Kai Klose.

Odporúčané
Boli sme s policajtmi na hraniciach: Vodiči sa zdržaniu netešia, ale úkony rešpektujú (Reportáž) Boli sme s policajtmi na hraniciach: Vodiči sa zdržaniu netešia, ale úkony rešpektujú (Reportáž) 7. októbra 2023, 12:30

Nový variant B.1.1.529 sa objavil vo viacerých regiónoch južnej Afriky. Ako prví ho vďaka rozsiahlemu sekvenovaniu identifikovali vedci v Botswane, ktorí sa o svoje dáta rýchlo podelili s výskumníkmi a úradmi v Juhoafrickej republike.

Späť
Zdieľať
Diskusia