Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Qorpo.
21. novembra 2021, 10:30
Čas čítania 2:58
Sponzorovaný obsah

Prvý slovenský NFT marketplace štartuje v spolupráci so slovenskými osobnosťami

TECH
Uložiť Uložené

Ak patríš medzi nadšencov kryptomien, blockchainu a NFT, na nový marketplace sa budeš rozhodne tešiť.

Blockchain, kryptomeny, NFT? Tieto výrazy nie sú vo svete ešte úplne známe, ale priprav sa, pretože čoskoro budú. Spomenuté odvetvia ukázali svoje silné stránky a rastúci záujem o ne dokazuje, že ich implementácia do nášho sveta je nevyhnutná. Qorpo je úplne prvá firma na Slovensku, ktorá vytvorila a spustila NFT marketplace a mnoho ďalších produktov týkajúcich sa blockchainu, kryptomien a NFT. Qorpo market zároveň nadviazal spoluprácu s tými najznámejšími slovenskými osobnosťami ako Kontrafakt, Separ či Viktor Sheen, ktorých eneftéčka budú dostupné na marketplace.

Investovanie do kryptomien je spojené s rizikom.
NFT
Zdroj: Qorpo

NFT (non-fungible token)

„Svet sa mení stále, a ak chceme prežiť, musíme sa prispôsobiť dobe. Na NFT sa mi páči, že pri ich kúpe má človek istotu originality, ktorá je potvrdená blockchainom, a každá séria NFT má iba určitý počet. Je to skvelý spôsob spojenia umelcov a fanúšikov,“ povedal Rytmus.

NFT sú nezameniteľné tokeny, ktoré nie sú úplnou novinkou, no až v roku 2021 začali silno naberať na popularite. Tieto tokeny sú v mnohom podobné s kryptomenami, jedny i druhé sú digitálne a transparentné, no napriek tomu sú odlišné. NFT je niečo ako súbor dát uložený na blockchaine vo forme obrázka, GIF-u, textu alebo herných postavičiek. Možností využitia NFT je naozaj mnoho a ich prítomnosť núti veľké firmy adaptovať sa na nové trhové podmienky.

Tento rok bol pre NFT určite jedným z najvýznamnejších. Po celom svete sa len počas neho predali tokeny v hodnote viac ako 10 miliárd USD. NFT nazývané collectibles alebo artwork, ako napríklad projekty CryptoPunks či Bored Ape Yacht Club, sa bežne predávajú za milióny dolárov. Okrem umeleckých NFT začínajú byť známe aj herné či hudobné NFT.

Qorpo Market 

Qorpo market je platforma, na ktorej sa bude dať obchodovať s eneftéčkami (kupovať ich a predávať) tak, ako s kryptomenami na kryptoburzách. Qorpo market ti ponúka viac benefitov, ako napríklad poistenie tvojich NFT, multichainové a crosschainové riešenia a špeciálne zameranie na hráčske NFT.

Qorpo chce ukázať aj domácemu trhu, že NFT majú svoj význam, a preto sa firma rozhodla spolupracovať hneď s niekoľkými osobnosťami a rapermi. Pri príležitosti úspešného spustenia Qorpo marketu bude vytvorených niekoľko NFT od každého zo spomenutých hudobníkov a raperov. Tieto eneftéčka budú čoskoro dostupné na Qorpo markete.

NFT
Zdroj: Qorpo

Blockchain Gaming & Metaverse

Qorpo je medzinárodná firma zo Slovenska zameraná na spojenie herného priemyslu s blockchainom, kryptomenami a NFT. Aktuálne má Qorpo funkčnú NFT hru Trade Race Manager, NFT marketplace, kryptopeňaženku a token IOI. Čoskoro chce firma spustiť aj hru CyberTrade s vlastným metaversom (digitálnym svetom), ktorý bude prepojený s kryptomenou CyberCash. Firma chce posunúť hranice vo svojej druhej hre implementovaním metaversa, čím dá možnosť ostatným hráčom využiť NFT v ich hre.

Qorpo vzniklo snahou niekoľkých ľudí a dokázalo sa rozrásť na 40-členný tím sídliaci v Bratislave. V tomto stále novom odvetví začínal aj Qorpo ako startup, no aktuálne je už pomerne veľkou a stabilnou firmou. Tím Qorpo pozostáva z veľkého počtu ítečkárov, marketérov a developerov, ktorí majú na starosti tvorenie blockchainu, NFT, hier a metaversa. Qorpo je jeden z top developerov blockchainových hier a metaversa v strednej Európe a stále má záujem aj o nových členov – developerov, marketérov, streamerov a všetkých ambicióznych ľudí, ktorých zaujíma blockchain a gaming ako taký.

NFT
Zdroj: Qorpo

Charita

Qorpo market ponúka viac vyššie spomenutých benefitov, medzi ktoré patrí aj charita. Pri predaji NFT na markete budeš mať možnosť darovať časť zo zisku na charitatívne účely. Budeš mať na výber z niekoľkých organizácií zameraných napríklad na boj s rakovinou alebo zvieracie útulky a celý proces bude možné sledovať na blockchaine. To znamená, že všetky transakcie budú voľne viditeľné pre každého a rýchlosť platieb bude oveľa rýchlejšia než pri fiat menách (napr. euro). Prevod v banke na Slovensku bežne trvá jeden pracovný deň, zatiaľ čo kryptomeny to zvládnu za pár minút, či už ide o pracovný, alebo nepracovný deň.

„Páči sa mi, že kombinácia týchto vyspelých technológií a financií vie nielen mnohým ľuďom pomôcť moderne podnikať, ale aj pomôcť na charitatívne účely pre tých, ktorí to naozaj potrebujú,“ vyjadrila sa Jasmina.

Nové technológie aj pre Slovensko 

Qorpo dokazuje, že inovácie a nové technológie môžu byť dostupné aj na Slovensku. NFT a kryptomeny nie sú len nástrojom vyspelých krajín či ľudí, ktorí s nimi vedia robiť. Sú to decentralizované riešenia, ktoré sú dostupné pre každého, a ich používanie má mnoho benefitov, do ktorých ťa Qorpo uvedie. Tí, ktorých toto odvetvie zaujíma, sa môžu prihlásiť do firmy s neobmedzenými možnosťami a modernými spôsobmi fungovania. Qorpo chce ľuďom ukázať, že inovácie a úspech môžu do sveta prísť aj zo Slovenska.

Domov
Zdieľať
Diskusia