Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. novembra 2021 o 19:03
Čas čítania 0:46
Ema Stanovská

Policajtom vysvetľovala zdroj hoaxu: „Počula som to od neznámeho muža, ktorý to mal od známeho a ten to počul od známeho.“

NEWS HOAXY KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Neznáma osoba šírila na Facebooku hoax, košická polícia jej zaklopala na dvere.

Účet s názvom Katka Koziot Matejova zverejnil na Facebooku informáciu, kde sa písalo: „Známemu zomrel otec v nemocnici, ponúkli mu 700 €, keď dovolí napísať do papierov, že otec zomrel na covid, aspoň mal na pohreb.“ Autora tohto statusu následne navštívila hliadka košickej polície. Informoval o tom Policajný zbor na facebookovej stránke Hoaxy a podvody – Polícia SR.

„Keď policajti autorovi zaklopali na dvere domova, skoro odpadol od šoku a celý začervenaný od hanby priznal pravdu,“ napísali na stránke policajti. Pravdepodobne žena im údajne povedala: „To, čo som napísala na Facebooku, mi povedal neznámy muž, ktorého som zobrala cestou z autobusu. Potom vystúpil a ja neviem, kam išiel. Tento muž mi povedal, že to všetko počul od známeho a ten to počul od známeho a mužov známy známeho to počul od svojho známeho. Viac o tom nič neviem.“

„Katka Koziot Matejova“ hoax napísala do komentára príspevku facebookovej stránky Michalovce na Facebooku. K hoaxu sa v komentároch vyjadril aj lekár Univerzitnej nemocnice v Bratislave: „Áno, my lekári chodíme ponúkať ľuďom stovky eur, aby sme zapísali diagnózu covid-19… Kam na to tí ľudia chodia?“ Podotkol, že s podobnými konšpiráciami o „menení diagnóz na covid-19“ sa už predtým stretol.

Domov
Zdieľať
Diskusia