Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. októbra 2021, 12:30
Čas čítania 1:45
Dominik Vetrák

God of War vyjde v januári na PC. Prečo Playstation vydáva svoje exkluzivity na počítač?

God of War vyjde v januári na PC. Prečo Playstation vydáva svoje exkluzivity na počítač?
Zdroj: Playstation
TECH GOD OF WAR
Uložiť Uložené

God of War vyjde na Steame už 14. januára s bonusovými možnosťami a lepšou grafikou.

Playstation vydával svoje hry exkluzívne na svoje konzoly. Len výnimočne nastala situácia, keď vyšla nejaká exkluzivita aj na PC. V poslednom čase sa to však mení, keď CEO Playstationu Jim Ryan a šéf Playstation Worldwide Studios oznámili príchod Days Gone na PC. Šlo o nečakaný krok, no každý následne tušil, že tých exkluzívnych playstationových hier bude postupne vychádzať viac.

PC hráči sa tak dočkali hry Horizon: Zero Dawn a 14. januára 2022 si užijú God of War z roku 2018. Jedna z najlepších hier 21. storočia predala na Playstation 4 necelých 20 miliónov kusov, čím sa radí k najlepšie predávaným exkluzivitám nielen z radov Playstationu (lepšie sú na tom už len Spider-Man a The Last of Us). 

Odporúčané
Slovenský vývojár Jura Jánošíka nám prezradil, koľko ho stálo vytvoriť hru a ako sa dostal na Steam (Rozhovor) Slovenský vývojár Jura Jánošíka nám prezradil, koľko ho stálo vytvoriť hru a ako sa dostal na Steam (Rozhovor) 12. októbra 2021, 9:28

Hra ponúkne na PC pravé 4K, odomknutý framerate, podporu DLSS, vylepšenú „grafiku“, možnosť zmeniť ovládanie, 21 : 9 – ultraširoké zobrazenie na monitore – a ďalšie vylepšenia. Zdá sa, že PC port robí samotné štúdio Sony Santa Monica, ktoré vytvorilo aj pôvodnú hru. 

Prečo to však Playstation robí? Prečo vydáva svoje exkluzivity na PC, keď ich cieľom je prilákať hráčov, aby si kúpili ich konzoly, keďže nikde inde sa tieto tituly hrať nedajú?

CEO Playstationu Jim Ryan v nedávnom rozhovore povedal, že považuje za frustrujúce, že ich hry sú obmedzené jednou platformou na desiatky miliónov hráčov, a sníva o tom, že sa to rozrastie na stovky miliónov hráčov. Jedným spôsobom je vydať ich cez streamovanie vo forme PS Now, druhým spôsobom je vytvoriť natívne PC porty. 

Domov
Zdieľať
Diskusia