Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. októbra 2021, 17:30
Čas čítania 1:18
Martin Mičuda

Tesla nadelila Porsche na Nürburgringu 12 sekúnd, teraz testuje záhadný prototyp. Príde extrémna verzia Plaid+?

Tesla nadelila Porsche na Nürburgringu 12 sekúnd, teraz testuje záhadný prototyp. Príde extrémna verzia Plaid+?
Zdroj: autoevolution.com
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY ELEKTROMOBILY TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Model S Plaid pravdepodobne stále nie je to najrýchlejšie, čo Tesla ponúkne.

Určite si zachytil nemilosrdný súboj značiek Tesla a Porsche, ktoré si najmä v mediálnom priestore nič nedarujú a s pravidelnosťou sa navzájom podpichujú.

Reč je najmä o elektromobiloch Model S a Taycan, vo veci však nie je porovnávanie batérií, rýchlosti nabíjania či dojazdu. Práve tieto elektrické počiny sa totiž už neraz ukázali na Nürburgringu, kde si merajú sily v tom, ktorý elektrický model dá slávny okruh s lepším časom.

Odporúčané
Vyskúšali sme Porsche Taycan. Automobilka ním dokazuje, že aj elektrika môže byť športová Vyskúšali sme Porsche Taycan. Automobilka ním dokazuje, že aj elektrika môže byť športová 4. októbra 2020, 18:40

Imaginárna bitka je tu s nami už nejaký piatok, všetko sa to začalo v roku 2019. Zatiaľ čo Porsche s modelom Taycan Turbo vtedy s časom 7:42 stanovilo oficiálny rekord medzi sériovými elektrickými sedanmi, Tesla hovorila o údajnom čase 7:32.

Vtedy však išlo o neoficiálny údaj predsériového vyhotovenia, ale pred približne mesiacom sa Elon Musk pochválil na sociálnej sieti tým, že už sériový Model S Plaid zdolal Severnú slučku za 7:30,909. Nadelil tak Taycanu takmer 12 sekúnd.

 

Musk však odjakživa sľuboval ešte väčší náskok. Možno preto sa na Nürburgringu začína čoraz častejšie objavovať Model S so záhadným aerodynamickým balíkom. Modrý exemplár má očividne rozšírený rozchod kolies, teda vytiahnuté blatníky, rozsiahly predný splitter a obrovské zadné krídlo. Nevšimnúť sa nedajú ani veľké karbónovo-keramické brzdy a okruhové pneumatiky. Otázne je, či ide len o testovací prototyp nejakého budúceho počinu alebo Tesla naozaj chystá ešte ostrejší Model S.

Odporúčané
Nové C nám dokázalo, že je najpokrokovejšie vo svojej triede. V jednej veci dokonca prekonáva aj vlajkové S Nové C nám dokázalo, že je najpokrokovejšie vo svojej triede. V jednej veci dokonca prekonáva aj vlajkové S 28. septembra 2021, 14:30

Keď nám v júni automobilka predstavila sériový Model S vo verzii Plaid, Elon Musk totiž prekvapivo otočil a vyhlásil, že ešte lepšia verzia Plaid+ napokon nevznikne. Ako uviedol, už „klasický“ Plaid zaručí úžasnú silu a dynamiku – tri elektromotory servírujú približne 750 kW/1 020 koní, dokážu vystreliť elektromobil na 100 km/h za cca 2 sekundy a zaručia maximálku až 321 km/h. Najnovšie zábery naznačujú, že Tesla predsa len niečo chystá a s najväčšou pravdepodobnosťou teda Plaid+ vznikne.

Tesla, Model S Plaid+,Tesla, Model S Plaid+,Tesla, Model S Plaid+,Tesla, Model S Plaid+,
Zobraziť galériu
(7)
Domov
Zdieľať
Diskusia