Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. októbra 2021 o 20:00
Čas čítania 2:12
Martin Adam Pavlík

TOP 3 v pondelok: Bývalá upratovačka vraj tajne porodila dcéru Putinovi, tretia vlna udrela naplno, Remaster Grand Theft Auto

TOP 3 v pondelok: Bývalá upratovačka vraj tajne porodila dcéru Putinovi, tretia vlna udrela naplno, Remaster Grand Theft Auto
Zdroj: Refresher
REFRESHER TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Toto sú top správy z dnešného dňa.

Bývalá upratovačka vraj tajne porodila dcéru Putinovi

Kauza Pandora Papers, ktorá odhaľuje skryté majetky mnohých vplyvných ľudí, ukázala aj na bývalú upratovačku Svetlanu Krivonogičovú. Ide o bývalú upratovačku, ktorá údajne porodila dcéru ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi a podľa dokumentov bezprostredne nato nadobudla luxusný byt v Monte Carle za milióny dolárov.

Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Zdroj: TASR/AP/Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool

Upozornil na to Denník N s odvolaním na zistenia približne 600 novinárov z desiatok svetových médií vrátane denníkov The Washington Post a The Guardian. Krivonogičová mala vraj s Putinom niekoľkoročný vzťah, dcéru Luizu porodila pár týždňov pred kúpou bytu. Samotná kúpa nehnuteľnosti za približne 3,6 milióna dolárov prebehla „záhadným spôsobom skrytým za niekoľkými vrstvami spoločností v daňových rajoch“. Viac sa dočítaš tu.

Pandemická situácia na Slovensku sa rapídne zhoršuje

Čoraz viac okresov je červených a bordových. Do úvahy prichádza aj sprísňovanie vychádzania, primátori však majú zviazané ruky. Podľa ministerstva zdravotníctva sa pandemická situácia zhoršuje a Slovensko vstúpilo do tretej vlny. Odborníci z konzília očakávajú ešte viac pozitívnych prípadov ako v druhej vlne.

Covid-19.
Covid-19. Zdroj: Pixabay/mattthewafflecat/volně k použití

„Za uplynulý týždeň denne pribúdalo priemerne 1 200 prípadov. Za sedem dní sa prijalo do nemocníc takmer 400 pacientov. Aktuálne je hospitalizovaných 453 pacientov s potvrdenou diagnózou covid-19, je to nárast o takmer 40 percent oproti minulému týždňu, skonštatoval šéf Inštitútu zdravotných analýz (IZA) Matej Mišík.

Odporúčané
Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov 8. novembra 2022 o 20:00

V prípade výjazdov záchraniek ich bolo za týždeň okolo 300 ku covidovým pacientom, pričom najviac ich bolo v Košickom kraji. Podľa Mišíka výrazne narástol počet výjazdov v Žilinskom, ale i Prešovskom kraji. Viac sa dočítaš tu.

Nové GTA 3, Vice City aj San Andreas či výzva LGBT komunity

O remasteri GTA trilógie, ktorá zahŕňa GTA 3, Vice City a San Andreas, sa povráva už dlhšie. V hernej komunite panuje všeobecný názor, že jeho oficiálne potvrdenie je len otázkou času. No ako sme pri vydavateľstve Take-Two Interactive, pod ktoré patria Rockstar Games, zvyknutí, aj teraz si dáva s oficiálnym oznámením načas.

GTA San Andreas
Zdroj: Rockstar Games

V posledných dňoch sa však ľady pohli a špekulácie o blížiacom sa vydaní tejto kolekcie podporil fakt, že v databáze kórejskej ratingovej agentúry sa objavilo hodnotenie prístupnosti pre produkt Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition. Viac sa dočítaš tu.


Remasteru sa má dočkať aj hra GTA V, avšak organizácia Outmaking.games poslala otvorený list Rockstar Games (tvorcom GTA). Žiadajú, aby sa zachovali voči transrodovej komunite správne a aby upravili, respektíve vymazali v hre GTA V urážlivý obsah. Týka sa to aj bilbordov a nápisov na autách, kde sa nachádzajú transfóbne vtipy. V liste stojí, že modely transrodových postáv v hre sú výsledkom stereotypov vytváraných na to, aby transrodoví ľudia vyvolávali v ostatných pohoršenie či dokonca nenávisť. Viac sa dočítaš tu.




Masívny výpadok Instagramu na Slovensku

Namiesto instagramového postu dňa dnes prinášame informáciu, že služby spoločnosti Facebook hlásia hromadný výpadok v Európe. Nefungujú aplikácie Instagram, Messenger a Whatsapp, vo veľkom nahlasujú aj Slováci. Výpadky hlási webová stránka Downdetector.

Podľa záznamov majú používatelia problém s prihlasovaním do aplikácií, načítaním obsahu aj odosielaním správ. Na situáciu reagoval na Twitteri aj Andy Stone, ktorý má na starosti komunikáciu pre technologický gigant Facebook. Stone tvrdí, že problémy so službami evidujú a pracujú na „návrate do normálu“. Viac sa dočítaš tu.

Domov
Zdieľať
Diskusia