Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
4. októbra 2021, 16:50
Čas čítania 1:25
Viktor Kniš

Bývalá upratovačka vraj tajne porodila dcéru Putinovi a následne si „kúpila“ luxusný byt v Monte Carle, vyplýva z Pandora Papers

Bývalá upratovačka vraj tajne porodila dcéru Putinovi a následne si „kúpila“ luxusný byt v Monte Carle, vyplýva z Pandora Papers
Zdroj: Getty Images/Sasha Mordovets
NEWS VLADIMIR PUTIN
Uložiť Uložené

Na kauze dlhé mesiace pracovali novinári z celého sveta. Na zozname podozrivých nákupov luxusných nehnuteľností je aj Svetlana Krivonogičová, ktorá vraj Putinovi porodila dcéru.

Kauza Pandora Papers, ktorá odhaľuje skryté majetky mnohých vplyvných ľudí, ukázala aj na bývalú upratovačku Svetlanu Krivonogičovú. Ide o bývalú upratovačku, ktorá údajne porodila dcéru ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi a podľa dokumentov bezprostredne nato nadobudla luxusný byt v Monte Carle za milióny dolárov. 

Upozornil na to Denník N s odvolaním na zistenia približne 600 novinárov z desiatok svetových médií vrátane denníkov The Washington Post a The Guardian.

Krivonogičová mala vraj s Putinom niekoľkoročný vzťah, dcéru Luizu porodila pár týždňov pred kúpou bytu. Samotná kúpa nehnuteľnosti za približne 3,6 milióna dolárov prebehla „záhadným spôsobom skrytým za niekoľkými vrstvami spoločností v daňových rajoch“. 

Dnes 18-ročná Luiza nemá v rodnom liste zapísané meno otca, stredné meno „Vladimirovna“ však predsa len prevzala. Mladá Krivonogičová sa na Instagrame prezentuje luxusným životom, už niekoľko mesiacov však zverejňuje len fotografie bez tváre. Údajne sa na otca podobá. Zdieľa najmä fotky oblečenia od veľkých módnych domov a najdrahších dizajnérov. 

Na zozname Pandora Papers sú aj viacerí blízki spolupracovníci a známi ruského prezidenta Vladimira Putina.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa rozova luiza v. (@luizaroz_)

Jordánsky kráľ, kenský aj cyperský prezidenti i Tony Blair

Zistenia sú založené na úniku približne 11,9 milióna dokumentov od spoločností poskytujúcich finančné služby.


V dokumentoch Pandora Papers sa spomínajú aj ďalší svetoví štátnici. Jordánsky kráľ Abdalláh II. si tajne prostredníctvom offshorových firiem kupoval nehnuteľnosti v Malibu, vo Washingtone či v Londýne. Cyperský prezident Nikos Anastasiades zase založil firmu, ktorá pomohla ukryť majetky ruského miliardára.


Kenský prezident Uhuru Kenyatya a jeho príbuzní získali prostredníctvom spoločností v daňových rajoch majetky za 30 miliónov dolárov. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj počas predvolebnej kampane previedol svoj podiel v offshorovej firme na svojho známeho, ale nie je isté, či mal z toho osobný prospech.

Britský expremiér Tony Blair aj s manželkou sa v kauze spomína v súvislosti s podozrivou kúpou luxusného domu v Londýne.

Andrej Babiš podľa zistení investigatívnych novinárov použil spoločnosti v daňových rajoch, aby si nakúpil luxusné nehnuteľnosti vrátane zámku na juhu Francúzska za 22 miliónov dolárov. Podľa novinárov tieto transakcie niesli znaky prania špinavých peňazí.
Samotný Babiš vo svojej reakcii poprel akékoľvek nezákonné alebo nemorálne konanie, aj keď kúpu nehnuteľností priznal. 

Domov
Zdieľať
Diskusia