Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. augusta 2021, 11:01
Čas čítania 1:09
Viktor Kniš

Elitný exvyšetrovateľ Šátek: Slučka sa sťahuje na správnom krku, pre Kaliňáka to budú, chvalabohu, ťažké časy

NEWS ROBERT FICO ROBERT KALIŇÁK
Uložiť Uložené

Bývalý vyšetrovateľ, ktorý má bohaté skúsenosti z polície, upozorňuje na aktuálne dianie. Spomína na známu kauzu Hedvigy Malinovej.

Bývalý elitný vyšetrovateľ Jozef Šátek na svojom facebookovom profile upozorňuje na slová Roberta Kaliňáka, ktorý sa po včerajšej výpovedi na NAKA ohradil voči medializácii prípadu. Hovoril, že prípravné konanie je neverejné a je nezákonné zverejňovanie výpovedí v médiách. Šátek upozorňuje, že to bol práve exminister vnútra, kto v čase kauzy Hedvigy Malinovej predčasne predstúpil pred médiá aj s Robertom Ficom. 

Šátek pripomína, ako sa Kaliňák s Ficom postavili pred televízne kamery a „bez obalu hovorili o výsledkoch vyšetrovania, on si dovolil ešte zobrať do rúk halenku Hedvigy a bez hanby rozprával o vykonaných dôkazoch a robil vlastné insitné (pripečené) závery“.

Vyšetrovateľ Šátek bol v minulosti riaditeľom úradu boja proti korupcii, ktorý mal na starosti najzávažnejšie kauzy a zločiny. Dnes tvrdí, že Národná kriminálna agentúra vedie vyšetrovanie z verejne dostupných informácií správnym spôsobom, čo môže predstaviteľov Smeru znepokojovať.

Kaliňák
Zdroj: TASR

„Slučka sa sťahuje a myslím si, že na tom správnom krku, kovošroťáckom, len škoda, že sme ju nemohli stiahnuť ešte v roku 2005 a Slovensko by sa vyhlo množstvu zločinnosti. Budú to pre nich ťažké časy... a chvalabohu,“ dodal Šátek. „Kovošroťáckym krkom“ myslí Roberta Kaliňáka a jeho známu kauzu z čias, keď ešte pôsobil ako vyšetrovateľ. V komentároch dodal, že bývalého ministra vnútra „mali na lopate“, jeho vtedajší nadriadený Vladimír Palko ho však v tom čase odvolal. 

Odporúčané
Politológ Jakub Švec: Koalícia PS – Hlas – KDH – SaS by znamenala do roka a do dňa predčasné voľby Politológ Jakub Švec: Koalícia PS – Hlas – KDH – SaS by znamenala do roka a do dňa predčasné voľby 5. októbra 2023, 20:00

Robert Kaliňák vypovedal na NAKA v súvislosti s kauzou Očistec. V rámci tej obvinili bývalých vysokopostavených policajných funkcionárov. Tibor Gašpar, Robert Krajmer či Peter Hraško pôsobili v polícii práve v čase, keď ministerstvu vnútra šéfoval bývalý korunný princ strany Smer-SD Robert Kaliňák. Expolicajti údajne boli súčasťou organizovanej zločineckej skupiny, ktorej vraj šéfoval Norbert Bödör. 

Kaliňák vypovedal asi 4 hodiny. „Zaujímala ich pravda, ktorej mali málo. Dlhšie sme sa zdržali, lebo pravdy bolo treba povedať veľa,“ povedal s úsmevom Robert Kaliňák novinárom po výsluchu.

Domov
Zdieľať
Diskusia