Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
29. júla 2021, 18:09
Čas čítania 1:18
Martin Adam Pavlík TASR

VIDEO: Žena hádzala vajcia po médiách, muži napadli kameramana a protestujúci búchali či pľuli na autá

VIDEO: Žena hádzala vajcia po médiách, muži napadli kameramana a protestujúci búchali či pľuli na autá
Zdroj: TASR/Martina Kriková
NEWS
Uložiť Uložené

V uliciach Bratislavy vládne od dopoludňajších hodín chaos. Protestujúci zablokovali dopravu a útočili na médiá aj šoférov.

Na Hodžovom námestí v Bratislave pred prezidentským palácom protestujú už od rána stovky ľudí proti pandemickým opatreniam, prezidentke SR Zuzane Čaputovej či členom vlády a parlamentu. Zablokované sú okolité ulice, následkom čoho sa vytvorili v centre mesta kolóny. Na videu nižšie nájdeš, ako sa postupne situácia vyhrotila a neznáma žena z davu protestujúcich začala hádzať vajcia po kameramanovi Hospodárskych novín. 

Tu nájdeš ďalšie video, kde rovnakého kameramana napadli ďalší nespokojní demonštrujúci. Nepáčilo sa im, že ich nakrúca, a vraveli, že mu treba rozbiť kameru. Na Aktualitách nájdeš aj video, ako protestujúci zablokovali autám cestu a po vzájomnom slovnom konflikte a trúbení niektorí z nich začali na autá búchať či dokonca pľuť. Viaceré z áut sa museli otočiť a ísť iným smerom, keďže vyburcovaný protestujúci dav ich nechcel vôbec pustiť. 

Linky bratislavskej MHD, ktorých premávku zablokovalo protestné zhromaždenie na Hodžovom námestí, aktuálne jazdia po zmenených trasách a s meškaním. Hovorca DPB Martin Chlebovec informoval, že uvedené linky môžu mať meškanie do 10 minút. „Električková doprava v centre a spoje v iných častiach mesta premávajú nateraz bez obmedzení,“ dodal. Cestujúcim MHD odporučil sledovať aktualizované informácie na elektronických infotabuliach na zastávkach, rovnako tak na webe a sociálnych sieťach.

Podľa hovorkyne Bratislavskej integrovanej dopravy (BID) Evy Vozárovej linky 83, 84 a 93 premávajú z Petržalky cez Most SNP na nábrežie, Dostojevského rad, Legionársku a Šancovú ulicu ďalej na Hlavnú stanicu (93), resp. do Dúbravky (83 a 84). Linky 80 a 94 premávajú s meškaním a len po zastávku Zochova. Ďalej linky 31 a 39 premávajú zmenenou trasou cez nábrežie. 

Dodala, že linky 207 a 212 sú medzi Pražskou a Záhradníckou presmerované cez Šancovú, Legionársku a Karadžičovu. Linka 147 premáva len v úseku Búdková – Šulekova a linka 203 premáva s meškaním, pričom v úseku Kollárovo nám. – Koliba je nahradená autobusmi.

Podľa  hovorcu Starého Mesta Mateja Števoveja bezpečnostné zložky o proteste vedeli a pripravili opatrenia vrátane dočasného zatvorenia blízkej Grassalkovichovej záhrady. 

Celú situáciu môžeš sledovať aj minútu po minúte na našej stránke priamo tu.

Domov
Zdieľať
Diskusia