Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. júla 2021, 15:49
Čas čítania 1:17
Martin Mičuda

Slávny Renault 5 Turbo ožije. Francúzi ukázali novodobú podobu s 2-litrovým štvorvalcom

Slávny Renault 5 Turbo ožije. Francúzi ukázali novodobú podobu s 2-litrovým štvorvalcom
Zdroj: Legende Automobiles
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

Novodobá verzia Turbo 3 má nadviazať na slávnu 5-ku vo vyhotoveniach Turbo 1 a Turbo 2.

Za posledné obdobie hneď niekoľko automobiliek ukázalo novodobé stvárnenie svojich niekdajších legiend. Na trh sa tak vracia napríklad slávne Bronco, Hummer, zatiaľ čo Opel naznačil novodobý model Manta GSe a Renault ikonickú 5-ku. Práve s ňou má francúzska automobilka veľké plány, pretože v horizonte najbližších rokov sa chystá predstaviť jej súčasnú podobu v čisto elektrickom podaní.

Najnovšie sa však dozvedáme, že na scénu prichádza Renault 5 s konvenčným pohonom. Konkrétne ide o verziu Turbo 3, za ktorou stojí mladučká francúzska spoločnosť Legende Automobiles. Tá ako svoju prvotinu predstavuje práve slávny 3-dverový model nadväzujúci na pôvodný hot-hatch z 80. rokov. Na rozdiel od plánov samotnej automobilky, Turbo 3 na prvý pohľad doslova kopíruje niekdajšiu legendu. Karoséria je z uhlíkových vlákien a vyrába sa ručne. 

Legende Automobiles, Renault 5,
Zdroj: Legende Automobiles
Domov
Zdieľať
Diskusia