Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. júla 2021, 18:39
Čas čítania 2:29
Tímea Krauszová

Britney Spears otvorene kritizuje sestru, ktorá jej nepomohla spod otcovej tyranie. Speváčka bojuje za svoju slobodu

OSOBNOSTI BRITNEY SPEARS
Uložiť Uložené

Voči svojmu otcovi chce speváčka vzniesť obvinenie zo zneužívania.

Speváčka Britney Spears prvýkrát otvorene použila #FreeBritney, hashtag, ktorý jej fanúšikovia na sociálnych sieťach používajú už roky. Podľa magazínu Dazed žiada od súdu ukončenie opatrovníctva svojho otca, ktorý jej jeho pomocou kontroluje život viac ako desať rokov.

Okrem toho chce, aby súd vydal zákaz priblíženia sa k nej, a plánuje otca obviniť aj zo zneužitia právomoci. „Dovoľujete môjmu otcovi, aby mi ničil život,“ povedala na súde. „Musím sa svojho otca zbaviť a obviniť ho zo zneužitia opatrovníctva,“ povedala. So súdom sa mohla spojiť len telefonicky cez právnika.

Odporúčané
Britney Spears si už môže najať vlastného právnika, ďalej bojuje o svojprávnosť Britney Spears si už môže najať vlastného právnika, ďalej bojuje o svojprávnosť 15. júla 2021, 11:35

#OsloboďteMa

Jazda na koni, mlynské kolá a pocity vďaky a požehnania. Takto pred víkendom reagovala Britney na rozhodnutie, že môže mať vlastného právnika. Nový príspevok na Instagrame okorenila aj známym odkazom, čím prvýkrát v histórii priznala aj na sociálnej sieti, že chce ukončiť 13 rokov trvajúce trápenie a získať späť svoju slobodu. V príspevku píše, že konečne nastal malý posun vpred.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Britney Spears (@britneyspears)

Pomôže jej v tom aj nový právnik. Nahradí toho, ktorý ju zastupoval už od roku 2008. Ten jej zjavne spod opatrovníctva nepomohol a po jej verejnom vystúpení na súde musel odstúpiť.

Zastupovať ju po novom bude Mathew Rosengart, ktorý v minulosti zastupoval aj veľké mená ako Steven Spielberg, Sean Penn a režisér Kenneth Lonergan.

Za slobodu plánuje bojovať aj odbojom. Podľa NPR nechce v blízkej budúcnosti vystupovať. Vyhlásila to aj na svojom Instagrame, kde v komentároch reagovala na ľudí, ktorí kritizovali jej tanečné príspevky. „Kým môj otec manažuje to, čo si oblečiem, čo poviem, čo urobím alebo čo si myslím, nebudem v blízkom čase vystupovať na žiadnom pódiu!!!!“ napísala. Radšej chce zdieľať videá zo svojej obývačky, kde tancuje slobodne.

Chce sa vymaniť spod rúk svojho otca

Britney ešte v júni kalifornský súd požiadala, aby ju od opatrovníctva jej otca, ktorý má už 13 rokov kontrolu nad jej životom i financiami, oslobodil. „Chcem, aby sa toto opatrovníctvo skončilo,“ vyhlásila speváčka počas svojho dlhého a emocionálneho príhovoru pred súdom v Los Angeles. „Toto opatrovníctvo mi spôsobuje viac škody než úžitku,“ povedala. „Zaslúžim si žiť svoj život.“ Speváčka vyjadrila túžbu vydať sa za svojho priateľa a mať dieťa, čo jej však inštitút opatrovníctva zakazuje.

Odporúčané
Britney Spears rozpovie svoj príbeh: v knihe píše o tehotenstve s Timberlakom aj o tom, prečo si v roku 2007 oholila hlavu Britney Spears rozpovie svoj príbeh: v knihe píše o tehotenstve s Timberlakom aj o tom, prečo si v roku 2007 oholila hlavu 21. októbra 2023, 11:00

Žiadala, aby súd jej otca odstránil z pozície opatrovníka spravujúceho jej majetok a namiesto neho do tejto pozície uviedla výlučne súkromný fond na spravovanie majetku Bessemer Trust.

Na jej emotívny príhovor – ktorý si môžeš celý prečítať napríklad tu – reagovali milióny fanúšikov a prakticky každé svetové médium. #FreeBritney nabral na ešte väčšej popularite a už mesiac sú témy o popovej speváčke aj medzi trendmi na sociálnych sieťach. Problematikou sa zaoberajú nielen fanúšikovia, ale aj organizácie, ktoré pracujú na obraňovaní ľudských práv.

Britney už otvorene kritizuje aj svojich najbližších, ktorí jej zdanlivo vôbec nepomáhajú. Jej sestra Jamie Lynn na Instagram zavesila fotku, na ktorej je v červenom saku a sukni, s textom „Nech je Pánov pokoj s tebou a s tvojím duchom“ spolu s niekoľkými emotikonmi. Neskôr príspevok upravila a ostali len emotikony. Podľa portálu Independent to môže súvisieť s príspevkom, v ktorom si Britney z tohto zbožného želania svojej sestry asi uťahuje.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Britney Spears (@britneyspears)

„Nech Pán zabalí tvoj krutý zadok v radosti,“ napísala a dodala aj odkaz „P. S. ČERVENÁ“. Fanúšikovia si to hneď spojili. Britney svoju sestru kritizovala už v minulosti. Na Instagrame napísala, že jej najbližší tu pre ňu nikdy nie sú, sú len „takzvanou podpornou skupinou“ a sestra jej vraj veľmi ublížila.

Boj nekončí, po boku má nového právnika

Súd žiadosť Britney po asi mesiaci zamietol. Bessemer Trust sa však stal spolusprávcom jej majetku (otec Jamie Spears v tejto pozícii zotrval). Po jej svedectve na súde musel odstúpiť jej bývalý právny zástupca, firma, ktorá spolu s jej otcom spravovala financie, aj manažér Larry Rudolph.

Nie je vôbec jasné, či sa jej s novým právnikom podarí boj o slobodu vyhrať. Jej otec popiera, že by jej ubližoval, a odmieta tvrdenie, že môže za všetko zlé v jej živote. Dôkazné bremeno je pritom naďalej na pleciach Britney: musí súd presvedčiť, že je svojprávna.

Domov
Zdieľať
Diskusia