Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Domov

Podcasty

Podcasty Refresheru ti rozšíria výber toho, čo môžeš zadarmo počúvať a pritom sa inšpirovať, zabaviť a dozvedieť sa niečo nové. Odoberaj v aplikáciach Spotify, Apple podcasty a Google podcasty.

Rozhovory Freshnews Podgast Všesvet Ftapes
Články kategórie
Najnovšie
Najčítanejšie
Nie všetci sú na Tinderi iba kvôli sexu, neustále zoznamovanie sa však môže byť únavné
Nie všetci sú na Tinderi iba kvôli sexu, neustále zoznamovanie sa však môže byť únavné
24. 2. 2020 18:26
V najnovšom diely Freshnews podcastu Becca vyspovedala Timeu Krauszovú, ktorá na sebe vyskúšala mesačný Tinder experiment.
Sajfa: Veronika by mohla byť premiérka
Sajfa: Veronika by mohla byť premiérka
23. 2. 2020 17:30
V najnovšom rozhovore sa Denisa porozprávala so Sajfom a Veronikou. Reč bola nie len o ich vzťahu, malej Sáre, ale napríklad aj o tom, či si vedia predstaviť vstup do politiky.
Investigatívny novinár Adam Valček: Kočner je symbol, ale myslím si, že takých menších Kočnerov je na Slovensku viac
Investigatívny novinár Adam Valček: Kočner je symbol, ale myslím si, že takých menších Kočnerov je na Slovensku viac
21. 2. 2020 7:55
V najnovšom rozhovore sa Becca, pri príležitosti druhého výročia vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, porozprávala s investigatívnym novinárom Adamom Valčekom.
Nenechaj sa pred voľbami oklamať. Dezinformácie a hoaxy šíria aj politici
Nenechaj sa pred voľbami oklamať. Dezinformácie a hoaxy šíria aj politici
20. 2. 2020 17:21
V najnovšom diele Freshnews podcastu Denisa vyspovedala Tinu Hamárovú. Tá robila na Refresheri rozhovor s Victorom Breinerom, prevádzkovateľom portálu Infosecurity.sk.
Samir z Iasai: Raz si otvorím podnik s menu iba v arabčine
Samir z Iasai: Raz si otvorím podnik s menu iba v arabčine
19. 2. 2020 15:03
Tento týždeň Čoje vo svojom Podgaste vyspovedal sous chefa jedného z najlepších bratislavských podnikov Iasai Samira al Zafariho.
Cez deň žužleš živé chobotnice, večer pozrieš drag queen show, v noci skočíš do večierky po lepiacu pásku. Soul nikdy nespí
Cez deň žužleš živé chobotnice, večer pozrieš drag queen show, v noci skočíš do večierky po lepiacu pásku. Soul nikdy nespí
18. 2. 2020 14:48
Ervin Polívka žije v Soule už sedem rokov. S Naďou Hubočan sa rozprával o pamiatkach, kultúre, zvykoch, party živote aj o jedle.
Aké je to robiť rozhovor s prezidentkou?
Aké je to robiť rozhovor s prezidentkou?
17. 2. 2020 17:47
V najnovšej časti Freshnews podcastu sa Becca rozprávala s Denisou o tom, aké to bolo spovedať Zuzanu Čaputovú priamo v prezidentskom paláci.
Zuzana Čaputová: O pár rokov bude vaša generácia riadiť štát
Zuzana Čaputová: O pár rokov bude vaša generácia riadiť štát
17. 2. 2020 10:35
V najnovšom rozhovore Denisa vyspovedala prezidentku Slovenskej republiky Zuzanu Čaputovú. Okrem iného sa dozvieš to, prečo je dôležité odovzdať svoj hlas v parlamentných voľbách 2020.
Aké trapasy zažila Moma na Valentína?
Aké trapasy zažila Moma na Valentína?
13. 2. 2020 21:23
V najnovšej časti Freshnews podcastu sa Denisa pýtala youtuberky Momy na jej najlepšie a najhoršie zážitky z Valentína a aké odporúčania má pre všetkých zaľúbencov.
Michal Kordoš: Patagónia ma sklamala jednotvárnosťou, mäsa som sa tam prejedol
Michal Kordoš: Patagónia ma sklamala jednotvárnosťou, mäsa som sa tam prejedol
12. 2. 2020 15:00
Tento týždeň si Čoje pozval do Podgastu kuchárskeho nomáda Michala Kordoša. Nie je šéfkuchárom v žiadnom konkrétnom podniku, no môžete si ho zavolať k sebe domov a on vám navarí priamo vo vašej kuchyni.
V tasmánskom meste Penguin ostala po tučniakoch iba socha. Pred turistami ušli do vedľajšieho mesta
V tasmánskom meste Penguin ostala po tučniakoch iba socha. Pred turistami ušli do vedľajšieho mesta
11. 2. 2020 17:12
V cestovateľskom podcaste Všesvet sme sa rozprávali o austrálskom ostrove Tasmánia.
Film Sviňa predstavuje ľudí, ktorí okrádajú krajinu. Podobajú sa pritom na slovenských politikov
Film Sviňa predstavuje ľudí, ktorí okrádajú krajinu. Podobajú sa pritom na slovenských politikov
10. 2. 2020 17:31
V najnovšej časti Freshnews podcastu rozoberal Šajmo a náš redaktor Vlado Mičuda nový slovenský film Sviňa, ktorý láme rekordy a za 4 dni ho videlo takmer 100 000 divákov.
Dokkeytino: Rytmus mi napísal na Instagrame, že už je čas. Na druhý deň som napísal a nahral slohu
Dokkeytino: Rytmus mi napísal na Instagrame, že už je čas. Na druhý deň som napísal a nahral slohu
8. 2. 2020 11:15
V najnovšom rozhovore Šajmo vyspovedal zástupcu new wave rapu Dokkeytina. Okrem iného rozoberali aj jeho posledné EP, plány na rok 2020 ale aj spoluprácu s Kontrafaktom.
Nemocnice vegánom vyjsť v ústrety nemôžu, v ceste im stojí zákon
Nemocnice vegánom vyjsť v ústrety nemôžu, v ceste im stojí zákon
6. 2. 2020 18:24
V najnovšom diele Freshnews podcastu Denisa vyspovedala Timeu Krauszovú, ktorá sa rozhodla navštíviť slovenské nemocnice a porozprávať sa s ľuďmi, ktorí sú zodpovední za to, čo zješ počas pobytu v nemocnici.
Pil C: Natiahnutý roztopený syr na kváskovom chlebe dáš s čím? S kečupom!
Pil C: Natiahnutý roztopený syr na kváskovom chlebe dáš s čím? S kečupom!
5. 2. 2020 14:11
Do najnovšej časti Podgastu si Čoje pozval jedného z najlepších slovenských raperov, aby ho vyspovedal nielen o "Teriyaki".
Aké plastické operácie fičia v Kórei? Ako sa lovia kraby na Aljaške? Refresher ti prináša pohodový podcast o cestovaní Všesvet
Aké plastické operácie fičia v Kórei? Ako sa lovia kraby na Aljaške? Refresher ti prináša pohodový podcast o cestovaní Všesvet
4. 2. 2020 14:57
Všesvet podcast bude vychádzať každý utorok.
Prečo sledujeme Super Bowl aj na Slovensku?
Prečo sledujeme Super Bowl aj na Slovensku?
3. 2. 2020 19:06
V najnovšej časti Freshnews podcastu sa Becca porozprávala s našim kolegom Petrom Hlavičkom o Super Bowle a prečo je z neho celosvetový fenomén.
Šéf roka 2019 podľa CESAwards: Počas vysokej školy musíš pracovať, aj keby to malo byť zadarmo
Šéf roka 2019 podľa CESAwards: Počas vysokej školy musíš pracovať, aj keby to malo byť zadarmo
2. 2. 2020 16:44
V najnovšom rozhovore sa Denisa rozprávala s Bohumilom Pokšteflom, ktorý je riaditeľom Kontentino, jedného z najúspešnejších startupov na Slovensku.
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
19. 10. 2023 12:00
Aj medzi variacimi a pečúcimi foodblogermi existuje kategória OG. Láska v hrncoch tvoriaca zaujímavé recepty od roku 2012 spadá do tejto kategórie.
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
21. 12. 2023 14:30
Posledný Podgast tohto roka je tu, opäť ide o vianočný špeciál nahrávaný naživo pred divákmi Vianočnej tržnice, špeciálnej akcie Urban Marketu v Starej tržnici.
Oliver Vozárik: Máme drahý chlieb, no vyrába sa dva dni a vydrží dlhšie
Oliver Vozárik: Máme drahý chlieb, no vyrába sa dva dni a vydrží dlhšie
24. 10. 2024 16:00
Okrem toho, že má Bratislava čoraz viac pekární, vznikajú v nej aj pekárenské bistrá. Jedným z prvých bol Oli’s na Záhradníckej.
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov
25. 4. 2024 13:30
Chef Tomek varí v podniku Mäso od Romana a znalci bratislavskej gastronómie jeho legendárne tanierové jedlá poznajú a milujú.
Palo z Baryku: Chýbal nám podnik pre nás kúsok od domu, tak sme si ho vytvorili
Palo z Baryku: Chýbal nám podnik pre nás kúsok od domu, tak sme si ho vytvorili
5. 10. 2023 9:00
Existuje gastrožáner, v ktorom sa Bratislava vyrovnáva úrovňou európskym metropolám a niektoré oveľa väčšie dokonca prekonáva. Tým žánrom sú kaviarne.
Vlado zo Sorenu: Našich zákazníkov vídam bežne sedieť aj vo Vespe, nech si každý pije, čo chce
Vlado zo Sorenu: Našich zákazníkov vídam bežne sedieť aj vo Vespe, nech si každý pije, čo chce
24. 11. 2023 9:00
Čoje sľúbil poriadnu kaviarenskú a kávovú epizódu Podgastu a svoj sľub dodržal. Jeho hosťom je hlavný mozog jednej z najlepších a najobľúbenejších kaviarní v Bratislave.
Petush Nasklee: Hlavne muži sú často sýti, no aj tak dotlačia nasilu zvyšok taniera
Petush Nasklee: Hlavne muži sú často sýti, no aj tak dotlačia nasilu zvyšok taniera
6. 6. 2024 18:00
Aj stravovacie zvyky o nás môžu veľa prezradiť. Niečo o tom vie aj jedna z najznámejších slovenských podcasteriek.
Martin zo Šestka Canteen: Niekedy mám pocit, že v táckarňach varíme pre vymierajúcu generáciu
Martin zo Šestka Canteen: Niekedy mám pocit, že v táckarňach varíme pre vymierajúcu generáciu
7. 10. 2024 13:00
Nielen finediningami a hipsterskými bistrami je gastro živé. Jeho chrbtovú kosť tvoria ľudové táckarne a obedárne a práve o jednej takej je aj nový Podgast.
Robert „Yogy“ Žáček: Chuťovo je obrovský rozdiel, či dobré korenie pridáš počas varenia alebo až na záver
Robert „Yogy“ Žáček: Chuťovo je obrovský rozdiel, či dobré korenie pridáš počas varenia alebo až na záver
19. 7. 2024 13:45
Novým Podgastom to Čoje tentoraz poriadne okorenil. Za mikrofón si pozval najväčšieho experta na korenie na Slovensku.
Filip Urbanič: Ani v Alchemiste ti nebude chutiť každý chod, ja som mal problém so zmrzlinou z jelenej krvi
Filip Urbanič: Ani v Alchemiste ti nebude chutiť každý chod, ja som mal problém so zmrzlinou z jelenej krvi
14. 3. 2024 15:30
Chceli by ste ochutnať jedlo od mladého Slováka, ktorý varil v Kodani v jednej z najlepších reštaurácií na svete? Vypočujte si nový Podgast a zistíte, kde na to bude najbližšia možnosť.
Zuzana Sabolová: V Austrálii som robila v turistickej pasci, aj tak všetci chodili jesť vedľa k Talianom
Zuzana Sabolová: V Austrálii som robila v turistickej pasci, aj tak všetci chodili jesť vedľa k Talianom
24. 6. 2020 11:02
Zuzana Sabolová je známa porotkyňa z televíznej šou Moja mama varí lepšie ako tvoja, no okrem toho je dlhé roky spätá s bratislavskou gastronomickou scénou a hneď niekoľkými výraznými podnikmi na nej.
Jakub Bíro z reštaurácie Chez Balzac: Za komunistov nebolo slovenské jedlo lepšie, len sa menej hovorilo o tom, čo obsahuje
Jakub Bíro z reštaurácie Chez Balzac: Za komunistov nebolo slovenské jedlo lepšie, len sa menej hovorilo o tom, čo obsahuje
11. 8. 2021 16:21
Hosťom Podgastu je tentoraz Jakub Bíro, šéfkuchár francúzskej reštaurácie Chez Balzac na Hlbokej ulici v Bratislave.
Spotify už o pár dní zverejní očakávaný Wrapped 2023. Zistíš, aký typ poslucháča si a koho si počúval najčastejšie
Spotify už o pár dní zverejní očakávaný Wrapped 2023. Zistíš, aký typ poslucháča si a koho si počúval najčastejšie
28. 11. 2023 9:22
Kedy sa dočkáme obľúbených štatistík, na ktoré každý rok tak netrpezlivo čakáme?
Peter Janičina: Sous vide v bežnej kuchyni nemá čo hľadať
Peter Janičina: Sous vide v bežnej kuchyni nemá čo hľadať
11. 12. 2024 9:15
V Podgaste pokračujeme v návratoch za výnimočnými šéfkuchármi, ktorých Čoje vyspovedal pred takmer 5 rokmi v prvej sezóne podcastu.
Kamila Magálová: V Tajomstve mojej kuchyne som raz prevarila lazane, kvôli poslednej scéne sme ich museli objednať z reštaurácie
Kamila Magálová: V Tajomstve mojej kuchyne som raz prevarila lazane, kvôli poslednej scéne sme ich museli objednať z reštaurácie
2. 1. 2023 16:00
Tento Podgast je naozaj špeciálny. Prvýkrát sa nahrával naživo s divákmi a aj jeho hostka je formát, ako sa na takúto sviatočnú epizódu patrí.
Vala Fralaa Frázová: Po troch mesiacoch v Brazílii som sa na Slovensku tešila na kávu
Vala Fralaa Frázová: Po troch mesiacoch v Brazílii som sa na Slovensku tešila na kávu
20. 9. 2024 16:00
Vonku je nový Podgast a Čoje v ňom tentokrát oprášil hosťku z úplne prvej sezóny, DJ-ku Fraluu. Čo má za 5 rokov nové a čo si myslí o ženách v kuchyni?
Martin Kolník: Rezeň s ryžou je nič, ja milujem smažák s tarhoňou
Martin Kolník: Rezeň s ryžou je nič, ja milujem smažák s tarhoňou
20. 6. 2024 15:30
Slovenská kuchyňa nemusí byť iba o tom, ktoré jedlá do nej patria, ale aj s akými prílohami ich jedávame! Len si vypočuj nový Podgast!
Čiližrút: Dostaneš posledný dezert a neexistuješ. To je jedna z chýb slovenského finediningu
Čiližrút: Dostaneš posledný dezert a neexistuješ. To je jedna z chýb slovenského finediningu
10. 4. 2024 18:00
Chcel/-a by si ochutnať degustačné menu v Nome, Alchemistovi a ďalších podnikoch, ktoré patria medzi najlepšie reštaurácie sveta? Ak sa ti tento sen tak skoro aj nesplní, poď si o tom vypočuť aspoň Podgast.