Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júna 2021, 16:49
Čas čítania 0:33
Adam Novosad

Ján Herák sa vzdal poslaneckého mandátu vo svetle obvinení zo sexuálneho zneužívania maloletej osoby

NEWS JÁN HERÁK
Uložiť Uložené

Hnutie OĽaNO aj predseda vlády Eduard Heger skonštatovali, že by sa na jeho mieste poslaneckého mandátu vzdali.

Ján Herák sa vo svetle obvinenia zo sexuálneho zneužívania maloletej osoby vzdal poslaneckého mandátu. Herák sa mandátu vzdal po tom, čo ho na to vyzvali strany SaS aj Za ľudí a premiér Eduard Heger skonštatoval, že by tak na jeho mieste urobil.

Herák povedal, že má čisté svedomie, akékoľvek obvinenia odmieta a vraj mu za takúto štvavú kampaň proti jeho osobe politika nestojí.

Odporúčané
Rakúšan pri Slovakia Ringu vletel na luxusnom McLarene za viac ako 200-tisíc eur do cesty rozbehnutému vlaku Rakúšan pri Slovakia Ringu vletel na luxusnom McLarene za viac ako 200-tisíc eur do cesty rozbehnutému vlaku 9. júna 2021, 15:32

Možno si dám trošku prestávku. Nebudem to tajiť, vplýva to na moju psychiku škaredým spôsobom. Skôr nie ako áno,“ odpovedal Herák na otázku, či naďalej plánuje organizovať detské tábory.

Momentálne sa chce sústrediť na očistenie svojho mena, až potom bude riešiť svoju budúcu politickú kariéru. „V prvom rade očistím svoje meno a potom budem zvažovať budúcu spoluprácu,“ povedal Herák. Za 16 rokov fungovania občianskeho združenia, ktoré založil, podľa neho nepadlo žiadne obvinenie, výčitka ani sa neobjavil žiadny problém. 

Domov
Zdieľať
Diskusia