Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti L'oreal.
24. mája 2021, 15:00
Čas čítania 3:10
Sponzorovaný obsah

Ako to bude, keď sa u nás otvoria bary a kluby? Niektorí sa už nikdy nevrátia, iní sa zas nebudú vedieť obliecť či nalíčiť

Ako to bude, keď sa u nás otvoria bary a kluby? Niektorí sa už nikdy nevrátia, iní sa zas nebudú vedieť obliecť či nalíčiť
Zdroj: Refresher/Jakub Šuvada
ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Zmení pandémia naše správanie alebo sa vrátime k starým zvykom? Ako bude vyzerať nočný život a klubová scéna v Česku?

Čoraz viac krajín uvoľňuje opatrenia a ľudia akoby zabudli na koronakrízu a oslavujú v preplnených baroch a na terasách. Dlhá zima a nekonečné obmedzovanie sa konečne postupne končia a u nás to čoskoro nebude inak. Aj Slováci už zložili rúška a zrušili tvrdé opatrenia. Ako to vyzeralo počas prvého večera v centre Bratislavy, si môžeš pozrieť tu. Ľudia oslavovali, tešili sa, popíjali a mnohí sa po dlhých siedmich mesiacoch stretli pod holým nebom vôbec po prvý raz.

zákaz vychádzania, Bratislava
Zdroj: Refresher/Jakub Šuvada

Nielen Slováci, ale aj Španieli počas tohto víkendu zrušili opatrenia a v metropole Katalánska, v Barcelone, to žilo v starom známom štýle „viva la fiesta“. Takmer desaťtisíc Španielov totiž vyšlo do ulíc. Radosť zo zrušenia núdzového stavu bola obrovská, nekontrolované skupiny ľudí musela rozháňať polícia. „Museli sme vyháňať ľudí z centra a takisto okolo dvetisíc ľudí z pláže. Niektorí z nich nedodržiavali pravidlá, no nikto nebol násilný,“ povedal podľa portálu Voa News vedúci mestskej hliadky. 

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: Unsplash/John Arano

Briti, ktorí uvoľňovali opatrenia o niečo skôr, čelili zasa úplne inému problému. Podľa posledných správ bol záujem o posedenie na terasách taký enormný, že podnikom došlo pivo. Krajina tak musela reagovať na zvýšený dopyt a regulovať počty sudov v jednotlivých podnikoch. 

Hoci sa núdzový stav skončil, na bary a kluby si ešte počkáme

Aj keď sa núdzový stav v Česku skončil už 11. apríla, stále platia prísne opatrenia, ktoré ti zakazujú návštevu baru či klubu. Toho sa zrejme dočkáme až v piatom balíčku, keď si budeš môcť konečne užiť koncert vo vnútorných priestoroch či napríklad sadnúť si dnu do reštaurácie. 

Momentálne sme totiž v treťom balíčku s postupným uvoľňovaním nad rámec, keďže epidemická situácia sa zlepšuje. V praxi to znamená, že ak tento trend pôjde ďalej v nastolenom tempe, v júni alebo najneskôr v júli by sme sa mohli pozrieť do klubov a barov podobne, ako to je v ostatných európskych krajinách. 

Do klubu s respirátorom?

Samozrejme, aj pri väčšom uvoľnení bude treba, aby si dodržiaval opatrenia a bol zodpovedný voči sebe a svojmu okoliu. Je preto možné, že aj keď si budeš môcť vychutnať koncert vo vnútorných priestoroch či skočiť do svojho obľúbeného baru, budeš musieť mať na tvári mimo konzumácie či pitia rúško či respirátor. 

Party
Zdroj: Pexels/Sebastian Ervi

Aj keď trend zo sveta dokazuje, že prvé večery budú hlásiť nával zábavychtivých mladých ľudí vo veľkých skupinách, určite bude návrat do barov a klubov trochu iný. Mesiace sociálnej izolácie, karantény a celkovo vnímania možnosti nakaziť sa sa podpíšu na správaní ľudí, ktorí budú bezpochyby trochu opatrnejší

Teplákovú súpravu nechaj doma

Svojsky sa návrat do klubov a barov v Česku podpíše aj na móde. Mnohí z nás si zvykli na domácu pohodu v teplákových súpravách a spoločenské šaty či štýlové doplnky odložili alebo zo svojho šatníka úplne vyradili. Vybrať si ten správny outfit na večerné posedenie tak bude oveľa ťažšie. Preto ak sa bude tvoja priateľka chystať o čosi dlhšie, maj, prosím, trpezlivosť. 

Rovnako tak môže byť problémom mejkap. V domácom režime si určite volila jednoduchší alebo úplne základný mejkap. Samozrejme, na hovory cez Zoom to stačí, no čo si dať na seba, keď pôjdeš večer medzi stovky ľudí do mesta? Respirátor, ktorý zrejme budeš musieť mať na tvári gro času, ti uľahčí výber rúžu, na ktorom nebude až tak záležať.

Mascara
Zdroj: Pexels/cottonbro

Naopak, keďže budeš mať prekrytú spodnú časť tváre, zamerať sa môžeš na vrchnú. Ideálnym doplnkom na večer tak bude maskara, ktorá ti zvýrazní oči. Do pozornosti ti dávame novinku Colossal od Maybelline, vďaka ktorej sa môžeš spoľahnúť na výrazné riasy, 36-hodinovú výdrž a sexi pohľad. Navyše je vodoodolná, nerozmazáva sa a s megakefkou vždy ľahko zachytíš každú mihalnicu. 

Okrem skvelej maskary môžeš staviť aj na zaujímavý účes, ktorým si celý look ľahko doplníš. A ak máš náhodou svoj „bad hair day“, respirátor zlaď so štýlovým klobúkom či pokojne aj s parochňou. 

Vyskúšaj Colossal od Maybelline

Mnohí sa do klubov tak skoro nevrátia

Sociálna úzkosť je terminus technicus, ktorý sa počas pandémie koronakrízy extrémne rozšíril. Ak aj tebe poklesli sociálne zručnosti, nie si sám. S uvoľňovaním pandemických obmedzení a väčším počtom očkovaných ľudí sa svet zbavuje strachu z nákazy koronavírusom, no mnoho ľudí pociťuje úzkosť a obavy z opätovného vstupu do spoločnosti. Posledný rok sme koniec koncov strávili viac-menej v karanténe, komunikovali sme s ostatnými prostredníctvom obrazovky a prerušili sme fyzické kontakty. 

Pexels.com
Zdroj: Pexels/Julia M Cameron

Práve preto sa niektorí ťažšie vracajú do klasického sveta a volia radšej menej rušné miesta na stretnutia, resp. prehodnocujú, čo pre nich znamená zábava. Mladí ľudia v Česku nie sú výnimkou, a ak sa neplánuješ zabávať večer v preplnenom klube či bare, je to absolútne v poriadku. 

Pandémia totiž zmenila nielen naše správanie, ale aj naše potreby. V niektorých prebudila nové záľuby, iným zasa ukázala, aká cenná je sloboda a čo všetko, čo sa nám predtým zdalo bežné, je zrazu vzácne. Preto ak budeš sedieť doma, vychutnávať si večer v reštaurácii alebo sa pôjdeš baviť do klubu, nezabudni, že tieto veci sú pominuteľné, ak sa nebudeš správať zodpovedne.

Domov
Zdieľať
Diskusia