Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. apríla 2021, 14:39
Čas čítania 0:30
Viktor Kniš

FOTO: Takto vyzerá Alexej Navaľnyj po mesiacoch vo väzení, obžalovali ho z ďalšieho trestného činu

FOTO: Takto vyzerá Alexej Navaľnyj po mesiacoch vo väzení, obžalovali ho z ďalšieho trestného činu
Zdroj: TASR/AP
NEWS ALEXEJ NAVAĽNYJ
Uložiť Uložené

Ruského opozičného lídra obžalovali z vytvorenia organizácie zasahujúcej do práv občanov.

Alexej Navaľnyj sa zúčastnil na online súdnom pojednávaní, verejnosť má teda po dlhých mesiacoch možnosť vidieť ho. Podľa vlastných slov schudol na 72 kíl. Aj na menej kvalitnej fotografii je možné vidieť, že sa vizuálne zmenil. 

Navaľnyj
Zdroj: TASR/AP

Väznený ruský politik Alexej Navaľnyj sa vo štvrtok prostredníctvom videokonferencie ukázal na odvolacom konaní proti rozsudku, ktorý nad ním vyniesol súd v kauze ohovárania veterána druhej svetovej vojny, upozornil Deníkn.cz.

Zároveň ho obžalovali z ďalšieho trestného činu. Ruského opozičného lídra obžalovali z vytvorenia organizácie zasahujúcej do práv občanov. Ak by ho uznali za vinného, päť rokov by nemohol vykonávať žiadnu verejnú funkciu. 

Odporúčané
Opozičný líder Alexej Navaľnyj umiera, no ruská vláda ho prinúti žiť, tvrdí politológ Alexander Duleba (Rozhovor) Opozičný líder Alexej Navaľnyj umiera, no ruská vláda ho prinúti žiť, tvrdí politológ Alexander Duleba (Rozhovor) 24. apríla 2021, 14:30

Podľa informácií nezávislých médií Navaľného v posledných týždňoch držali v neľudských podmienkach. Nedávno zároveň ukončil dlhodobú hladovku. Aj keď je jeho zdravotný stav vážny, Kremeľ by podľa politológa nenechal Alexeja Navaľného zomrieť vo väzení.

Domov
Zdieľať
Diskusia