Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti Red Bull.
30. apríla 2021, 18:04
Čas čítania 2:04
Sponzorovaný obsah

9. mája sa celý svet rozbehne pre dobrú vec. Pobeží Sajfa, Maroš Molnár a mnohí ďalší

9. mája sa celý svet rozbehne pre dobrú vec. Pobeží Sajfa, Maroš Molnár a mnohí ďalší
Zdroj: Red Bull Content Pool/Filip Nagy
ŠPORT
Uložiť Uložené

Pridaj sa do ich tímov a pomôž vďaka Wings for Life World Run tým, ktorí bežať nemôžu.

Už druhú májovú nedeľu sa beží populárny Wings for Life World Run, ktorý každoročne podporuje organizáciu Wings for Life. Pravidlá sú jednoduché a cieľ jasný – zabehnúť za tých, ktorí nemôžu behať s nami. 100 % z každého štartovného poplatku pôjde na podporu výskumu poranení miechy, aby sa pomohlo miliónom ľudí odkázaných na invalidný vozík. Nemusíš pritom odbehnúť maratón, každý krok pomôže. Tak čo, zapojíš sa? 

Ako beh Wings for Life World Run funguje?

V nedeľu 9. mája sa rozbehne celý svet so spoločným cieľom – pomôcť tým, ktorí sú na invalidných vozíkoch, aby mohli v budúcnosti bežať tiež. Do ôsmeho ročníka Wings for Life World Run sa dá zapojiť dvomi spôsobmi. Buď účasťou na organizovaných app runoch v jednom z ôsmich slovenských miest (Bratislava, Senica, Trnava, Piešťany, Žilina, Nitra, Vysoké Tatry a Košice), alebo si World Run odbehneš sám kdekoľvek na Slovensku na trase, ktorú si určíš. V obidvoch prípadoch potrebuješ registráciu, aplikáciu v telefóne a chuť nielen behať, ale aj pomáhať. 

Vyštartuj 9. mája 2021 o 13.00 hod. k svetovému behu bez cieľovej čiary. Aplikácia je pripravená na stiahnutie cez App Store alebo Google Play. Viac informácií nájdeš aj na redbull.sk/worldrun a wingsforlifeworldrun.com.

wings for life, red bull, beh
Zdroj: Red Bull Content Pool/Filip Nagy

Pridaj sa k známym športovcom aj influencerom

Medzi bežiacimi je viacero slovenských športovcov, ale aj známych tvárí, napríklad Jana Dukátová, Maroš Molnár, Gabriel Švajda, Romana Komarňanská, Petra Pukalovičová, Patrik Čurila. Zabehne si aj Sajfa, ktorý sa neplánuje zamerať na dĺžku trasy ani na rýchlosť. Ako sám uviedol v článku pre Red Bull, robí to kvôli dobrému pocitu z behania a zároveň pre dobro veci. Ak chceš, môžeš sa pridať k Sajfovmu tímu. 

sajfa
Zdroj: Red Bull

Maroš Molnár má pre teba pripravené špeciálne cviky

Vesmírna makačka je projekt, ktorý minulý rok rozhýbal nejedného nadšenca aktívneho životného štýlu. Maroš si tento názov preniesol aj do svojho bežeckého tímu a ty sa tak môžeš pridať k partii Vesmírna makačka Maroša Molnára, ktorá má aktuálne vyše 70 členov. Aby si si World Run poriadne užil a vyhol sa prípadným zraneniam, tímový kapitán a skúsený tréner si pre teba pripravil aj série cvikov. Na webe RedBull.sk/worldrun nájdeš videá zamerané na bežeckú abecedu, posilnenie základných partií, ale aj stabilitu bedier a kolien.

Si pripravený stať sa súčasťou tímu Vesmírna makačka Maroša Molnára?
Si pripravený stať sa súčasťou tímu Vesmírna makačka Maroša Molnára? Zdroj: Red Bull Media House/Filip Nagy

Na to, aby si sa zapojil do 8. ročníka Wings for Life World Run, nemusíš byť profesionálny atlét. Vzdialenosť aj tempo si určuješ sám, bežíš s aplikáciou, takže aj trasu si vyberáš podľa seba. Maroš Molnár v úlohe ambasádora motivuje všetkých vo svojom okolí a kúsok motivácie má aj pre teba: „Je super byť súčasťou myšlienky Wings for Life World Run a niečo pre to urobiť, pretože si myslím, že je to skvelá idea. Hlavne to, že čím viac ľudí sa zapojí, tým viac to môže v konečnom dôsledku pomôcť. Je to v podstate príjemné podujatie s charitatívnym rozmerom, a pritom to človeka skoro nič nestojí. Aj tak chodíš behávať, tak si akurát naplánuješ, že pobežíš v čase Wings for Life World Run.“

Tak čo, ideš do s toho s ním a s celým svetom? „Spravíme niečo pre svoje zdravie a zároveň ukážeme aj svoju ochotu pomôcť druhým tým, čo milujeme. Pohybom,“ dodáva tímový kapitán Maroš.

beh, bežkyňa, red bull
Zdroj: Red Bull Content Pool/Filip Nagy

Môžeš si však vybrať aj spomedzi množstva iných bežeckých tímov, prípadne si vytvoriť s kolegami či kamarátmi vlastný. Pridaj sa budúcu nedeľu, beží sa pre dobrú vec! 

Domov
Zdieľať
Diskusia