Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. apríla 2021 o 10:15
Čas čítania 0:44
Adam Novosad

VIDEO: Vojakovi vo Virgínii nastriekal policajt slzný sprej priamo do tváre. So zbraňou naňho vrieskal, nech vystúpi

VIDEO: Vojakovi vo Virgínii nastriekal policajt slzný sprej priamo do tváre. So zbraňou naňho vrieskal, nech vystúpi
Zdroj: Virginia State Police
NEWS POLICAJT USA
Uložiť Uložené

Nahrávka z kamery policajta odhalila použitie nadmernej sily.

Americkí policajti zastavili vojenského medika, s namierenými zbraňami žiadali, aby vystúpil z auta, a následne mu jeden z nich nastriekal do tvare slzný sprej. Policajt Joe Gutierrez zastavil aktívne slúžiaceho vojenského lekára Carona Nazaria ešte 5. decembra minulý rok, keď sa údajne dopustil dopravného priestupku. Rutinná kontrola však prerástla do dramatickej situácie, informujú New York Times.

Joe Gutierrez spolu so svojím kolegom na muža v aute kričali, aby z neho vystúpil. Vojak Nazario však zo strachu odmietal auto opustiť a namiesto toho mal len ruky vystrčené z okna, aby policajti nemohli akýkoľvek pohyb vyhodnotiť ako podozrivý a prípadne vystreliť.

Vojak obidvoch policajtov zažaloval na súde. Súčasťou vyšetrovania bol aj záznam z policajnej kamery. Na nahrávke z kamery policajta Gutierreza vidno, že vojak v aute nekládol odpor, ale napriek tomu po neuposlúchnutí výzvy na vystúpenie z auta dostal zásah slzným sprejom priamo do tváre.

Odporúčané
Princ Harry už pricestoval do Londýna na pohreb princa Philipa, ale Meghan zostala v Kalifornii. Hovorí sa o urovnaní sporov Princ Harry už pricestoval do Londýna na pohreb princa Philipa, ale Meghan zostala v Kalifornii. Hovorí sa o urovnaní sporov 12. apríla 2021 o 7:48

Incident sa odohral v malom mestečku Windsor v štáte Virgínia, kde žije len asi 2,7 tisíca ľudí. Na základe videa a výpovedí dostal Gutierrez výpoveď, pretože aj podľa zástupcov mesta prekročil počas dopravnej kontroly svoje právomoci a použil nadmernú silu. Miestna polícia bude celý prípad navyše vyšetrovať interne.

Domov
Zdieľať
Diskusia