Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. marca 2021, 16:35
Čas čítania 1:04
Jakub Paulík

Trestom za odpor bossovi bola smrť, vyhlásil na súde člen sátorovcov Kristián Kádar

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Všetci vraj museli Lajosa Sátora na slovo poslúchať.

Na dnešnom pojednávaní pokračoval súdny proces s Lehelom Horváthom, ktorý je obžalovaný z 5 vrážd a býva označovaný ako hrobár gangu sátorovcov. Ďalej čelí obžalobe z krádeže 45,5 milióna slovenských korún a z trestného činu podporovania a zosnovania zločineckej skupiny.

Medzi jeho obete má patriť aj boss skupiny Lajos Sátor, ku ktorého zastreleniu sa Horváth v roku 2010 priznal. Horváth sa údajne podieľal aj na vražde účtovníka Andreja Reisza. Jeden z hlavných členov skupiny Kristián Kádar, ktorý si odpykáva 25-ročný trest, pred súdom povedal, že Lehela Horvátha pozná od 90. rokov.

My sme s Lehelom Horváthom nechceli zavraždiť Reisza. Ja som prerušil kontakty so skupinou v roku 2006. Vyhýbal som sa kontaktom so Sátorom. Ten nás však postavil pred hotovú vec, aby sme ho zavraždili,“ tvrdil na súde Kádar. Povedal, že kto by nespravil to, čo chcel Sátor, boss by ho za to potrestal smrťou.

Domov
Zdieľať
Diskusia