Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. marca 2021, 15:10
Čas čítania 0:55
Tímea Krauszová

Známy streamer na Twitchi vysiela naživo nepretržite už viac ako dva týždne

Známy streamer na Twitchi vysiela naživo nepretržite už viac ako dva týždne
Zdroj: Flickr.com/ulricaloeb
NEWS TWITCH
Uložiť Uložené

Pribudli mu vďaka tomu tisíce nových platiacich fanúšikov.

Streamer Ludwig Ahgren patrí medzi najznámejších na Twitchi. Tentokrát sa však zapíše do úplne inej pamätnej knihy. Už dva týždne totiž vysiela bez prestávky naživo v rámci podujatia, ktoré mu pomohlo zvýšiť počet platiacich fanúšikov, píše The Verge.

Dva týždne naživo

Podľa New York Times začal svoje aktuálne živé vysielanie o druhej poobede 14. marca. Pôvodný plán bol streamovať 20 sekúnd za každého nového predplatiteľa – pričom fanúšikovia mu platia 5 dolárov na mesiac. Ľudia mu však pribúdajú neustále a vysielanie sa tak predĺžilo na viac ako dva týždne.

Tzv. subathon (zložený výraz zo subscribers, teda predplatitelia, a marathon, teda maratón) sa začal pred 14 dňami a takmer 15 hodinami. V čase písania článku Ludwigovi na odpočítadle ostáva niečo vyše 8 hodín a pribudlo mu viac ako 135-tisíc platiacich fanúšikov. Live stream sa dostal aj na hlavnú stránku Twitchu, popriali mu dokonca aj dobrú noc.

Samozrejme, dvojtýždňový stream neznamená, že Ludwig nespí. Práve že spí a kamera je nastavená na jeho veľkú červenú posteľ v tvare pretekárskeho auta. Časť vysielania prebrali aj jeho kamaráti, keď musel na deň niekam odísť.

Odporúčané
Andrej Bičan: Začal som streamovať Fortnite, gamingu sa venujem od 90. rokov. Vnímam, že televízia postupne zomiera (Rozhovor) Andrej Bičan: Začal som streamovať Fortnite, gamingu sa venujem od 90. rokov. Vnímam, že televízia postupne zomiera (Rozhovor) 24. januára 2021, 12:30

Keďže sa po niekoľkých dňoch zdalo, že sa vysielanie snáď nikdy neskončí, Ludwig podľa Verge pridal niekoľko obmedzení. Po novom za každé predplatné pribudne len 10 sekúnd a každý divák si môže kúpiť maximálne sto darčekových predplatných. Okrem toho vyhlásil, že po 31 dňoch vysielanie ukončí bez ohľadu na to, koľko času mu na odpočítavadle ostane.

Domov
Zdieľať
Diskusia