Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. marca 2021, 17:30
Čas čítania 2:24
Dominik Vetrák

Uži si demolačné derby vo Wreckfeste. Zábavná racingovka ti dovolí rozrážať miniautá kombajnmi a ty si to zamiluješ

Uži si demolačné derby vo Wreckfeste. Zábavná racingovka ti dovolí rozrážať miniautá kombajnmi a ty si to zamiluješ
Zdroj: THQ Nordic
TECH TIP NA HRY
Uložiť Uložené

Wreckfest ponúka preteky, šprinty, driftovanie, demolačné derby a nekonečné hodiny zábavy so skvelým deštrukčným modelom áut.

V posledných tipoch na hry viedli tituly Little Nightmares, Into the Breach a Spiritfarer. Veríme, že si vyskúšal aspoň jednu z nich, no ak ťa z nejakého dôvodu nezaujali, dnešný výber by ti mohol byť viac pochuti. V jednom prípade sa odkloníme od indie, a teda nezávislých hier, a odporučíme ti o čosi väčšiu hru. 

Za názvom hry nájdeš platformy, pre ktoré hry vyšli, a taktiež súhrnné hodnotenie recenzií na Metacritic (MC). Ak nie je uvedené inak, tak všetky hry pre PS4 a Xbox One fungujú aj na next-gen verziách konzol – PS5 a Xbox Series X/S.

Odporúčané
Tomáš Roller: Jeden vývojár nahodil Crysis 2 na torrenty a nepremenoval ho. Spôsobil tak revolúciu v hernom priemysle (Rozhovor) Tomáš Roller: Jeden vývojár nahodil Crysis 2 na torrenty a nepremenoval ho. Spôsobil tak revolúciu v hernom priemysle (Rozhovor) 7. marca 2021, 14:30

Wreckfest – PC, Xbox One, PS4 (MC: 83/100)

Racingový titul vyšiel na PC v roku 2018 a následne v roku 2019 aj na konzolách Xbox One a PS4. Preletel však úplne pod naším radarom. Našťastie, dostal sa do ponuky Game Pass a na Xbox Series X sme si ho užili do sýtosti. 

Tip na hru: Wreckfest je najzábavnejšia pretekárska hra od čias Gran Turismo. Demolition Derby sú čistou detskou radosťou
Zdroj: THQ Nordic

Nejde o klasické preteky, keď sa snažíš dostať na prvé miesto. Ako už názov napovedá, hra sa najviac zameriava na deštrukciu áut, ich ničenie a narážanie počas pretekov. Ide o duchovného nástupcu sérií FlatOut, Destruction Derby či Street Rod. Nakoniec, Wreckfest je od tých istých vývojárov. Nejde síce o indie titul, keďže ho vydávalo a platilo THQ Nordig, no aj tak sme mu chceli dať v dnešnom článku viac priestoru. 

Po spustení sa dočkáš zábavného pretekárskeho titulu s desiatkami áut, rozmanitými dráhami a druhmi pretekov. Máš tu klasické preteky na niekoľko kôl, oválne okruhy, šprinty 1vs1, preteky zamerané na driftovanie, no v prvom rade demolačné derby, ktoré bavia rozhodne najviac. Čo tak preteky na okruhu, keď ovládaš školský autobus proti trojkolesovým chrobákom? Čo tak totálna deštrukcia v mieste, kde sa pretínajú 4 dráhy a vrazí do seba 10 áut? 

Tip na hru: Wreckfest je najzábavnejšia pretekárska hra od čias Gran Turismo. Demolition Derby sú čistou detskou radosťou
Zdroj: THQ Nordic

Wreckfest to všetko ponúka. Skvelý deštrukčný model a fyzika ťa zabavia na niekoľko desiatok hodín v kampani či na internete s inými hráčmi. Hre by sa zišlo viac druhov áut, ešte viac dráh (občas sa veľmi opakujú), no a chýba aj viac obrovských áut v originálnejších demolačných dráhach. Rovnako nás zamrzelo, že hra sa nedá hrať v split-screen coop, keď by si si s kamošom zahral na gauči vo dvojici.

Renderovať dve obrazovky vo vysokom rozlíšení s takýmto deštrukčným modelom však  bolo asi veľmi ťažké. Tak hádam sa toho všetkého dočkáme v pokračovaní. Hru si môžeš vyskúšať zadarmo, ak si predplácaš Game Pass. Na Xbox Series X si ju užiješ v 4K a 60fps, takže nie je o čom premýšľať. Čaká ťa množstvo zábavy a deštrukcie. 

Hob – PS4, PC, Nintendo Switch (MC: 79/100)

Posledná hra od vynikajúcich vývojárov z Runic Games (tvorcovia prvých dvoch dielov Torchlight) je skvelou adventúrou vo veľkom fantasy svete, kde na teba čaká veľa hádaniek, ale ešte viac súbojov s nebezpečnými nepriateľmi. 

Tvorcovia stavili na príbeh s prekvapivými zvratmi a sympatické postavy. Svoju postavu budeš neustále vylepšovať, hľadať rôzne upgrady a vymýšľať spôsoby, ako čo najlepšie ničiť príšery, ktoré ti neraz dajú zabrať. Hob má prekrásny fantasy svet s množstvom skvelých dizajnérskych a výtvarných nápadov. 

Čínsky vydavateľ Perfect World Entertainment štúdio Runic Games zatvoril, pretože chcú vydávať už len multiplayerové tituly. Ich hry sú však perfektné, takže im daj šancu.

Domov
Zdieľať
Diskusia