Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. marca 2021, 12:40
Čas čítania 0:46
Adam Novosad

Taliani spustia Covid-free vlak. Pred nastúpením otestujú všetkých pasažierov

NEWS
Uložiť Uložené

Taliansko chce novým vlakovým spojením podporiť cestovný ruch.

Letná dovolenková sezóna sa nezadržateľne blíži, a tak jednotlivé krajiny vymýšľajú spôsoby, ako pomôcť svojmu cestovnému ruchu. Európska komisia prisľúbila už o pár dní predstaviť očkovací pas, vďaka ktorému by malo byť cestovanie naprieč Európou oveľa jednoduchšie ako minulý rok, informuje CNN.

Odporúčané
Dorota Nvotová bráni z Maldív cestovateľov: Mutácie po Slovensku šíria len sebeckí chrapúni, zodpovední ľudia sedia v karanténe Dorota Nvotová bráni z Maldív cestovateľov: Mutácie po Slovensku šíria len sebeckí chrapúni, zodpovední ľudia sedia v karanténe 13. marca 2021, 11:01

Taliansko na podporu svojho cestovného ruchu navyše vymyslelo Covid-free vlak. Takáto vlaková súprava by mala začať premávať od apríla na trati medzi Rímom a Milánom, pričom bezpečnosť na palube chcú talianske úrady zabezpečiť hromadným testovaním všetkých cestujúcich pred začiatkom cesty.

Na staniciach tak zdravotníci každého pasažiera aj železničiara otestujú, aby zabezpečili čo najvyššiu pravdepodobnosť, že nikto nebude koronavírus šíriť po vagónoch. Talianske vlaky momentálne fungujú s polovičnou kapacitou a povinným nosením rúšok.

vlak
Zdroj: TASR/AP/Pixabay

Krajina z Apeninského polostrova chce po pilotnej prevádzke na trati medzi Rímom a Milánom rozšíriť Covid-free vlaky aj na železnice smerujúce do Benátok, Florencie či Neapolu. Tieto mestá patria medzi najvýznamnejšie turistické destinácie v celom Taliansku, a tak chce vláda sprostredkovať bezpečné cestovanie pre turistov so záujmom objavovať krásy krajiny aj v ťažkých časoch.

V minulosti tvoril cestovný ruch okolo 14 percent výkonu talianskej ekonomiky, a tak sa pandémia koronavírusu na hospodárskej situácii výrazne prejavila. Údaje hovoria o tom, že sa medziročne počet prenocovaní zahraničných turistov v Taliansku prepadol o skoro 70 percent.

Domov
Zdieľať
Diskusia