Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. marca 2021, 8:47
Čas čítania 0:49
Adam Novosad

Šéfa SIS Vladimíra Pčolinského chcú stíhať väzobne. Prokurátor sa obáva, že bude pokračovať v trestnej činnosti

NEWS VLADIMÍR PČOLINSKÝ
Uložiť Uložené

Vladimír Pčolinský by podľa návrhu prokurátora mohol na slobode pokračovať v páchaní trestnej činnosti a ovplyvňovať svedkov.

Zadržanie riaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského zostalo popri odchode ministra zdravotníctva Mareka Krajčího v úzadí. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry teraz podal návrh, aby bol Pčolinský vzatý do väzby, pretože podľa neho existuje dôvodné podozrenie, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti a ovplyvňovať svedkov.

Podnet na vzatie obvineného riaditeľa Slovenskej informačnej služby do väzby doručil prokurátorovi policajný vyšetrovateľ. Návrh následne prokurátor podal na Špecializovaný trestný súd v Pezinku, ktorý o ňom bude v najbližších dňoch rozhodovať. Termín zatiaľ nie je známy, pretože sudca pre prípravné konanie si najskôr musí preštudovať spis.

Pčolinský
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

„V súvislosti s medializovanými správami týkajúcimi sa uplatňovania práv obvineného je nutné skonštatovať, že vo všeobecnosti platí, že obvinený má právo sa vyjadriť ku všetkým skutočnostiam, ktoré sa mu kladú za vinu, a toto nie je obmedzené ani predmetom ochrany utajovaných skutočností,“ objasnila hovorkyňa Generálnej prokuratúry Jana Tökölyová na margo prípadu.

Domov
Zdieľať
Diskusia