Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. marca 2021, 16:13
Čas čítania 0:40
Tímea Krauszová

Matovičove výroky na adresu Sulíka rieši polícia aj prokuratúra

NEWS IGOR MATOVIČ KORONAVÍRUS SLOVENSKO RICHARD SULÍK
Uložiť Uložené

Premiérove statusy aj výroky na tlačovkách už rieši polícia.

Igor Matovič opakovane otvorene kritizoval ministra hospodárstva Richarda Sulíka za chýbajúce antigénové testy. Tie mal nakúpiť ešte pred vianočným lockdownom. Premiér opakovane za túto chybu Sulíkovi pripisoval tisíce obetí a ministra obvinil z toho, že nepriamo zapríčinil krízu. Antigénové testy premiér nazýval aj atomóvou zbraňou. V prípade týchto výrokov už koná Krajská prokuratúra v Bratislave aj vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave. Pre TASR to potvrdil prokurátor a hovorca KP v Bratislave Matej Izakovič.

Odporúčané
Igor Matovič: Dostali sme stotisíc vakcín BioNTech/Pfizer pre Slovensko Igor Matovič: Dostali sme stotisíc vakcín BioNTech/Pfizer pre Slovensko 3. marca 2021, 15:33

Sulík nekúpil testy

Sulík nakúpil nekvalitné testy. Pre tento výrok sa spustilo kolo výsluchov a začalo sa v tejto veci už aj trestné stíhanie. Pokiaľ ide o premiérovu kritiku, že Sulík nenakúpil antigénové testy a zapríčinil smrť tisícov Slovákov, táto vec je u vyšetrovateľa KR PZ Bratislava, ktorý doposiaľ o trestných oznámeniach nerozhodol. Obe veci dozoruje KP v Bratislave.

Generálny prokurátor Maroš Žilinka dal pokyn na preverenie nákupu jedného milióna antigénových testov značky RapiGen Správou štátnych hmotných rezerv SR za 3,9 milióna eur. V prípade padli aj ďalšie trestné oznámenia, no zatiaľ sa neviažu ku konkrétnemu menu.

Domov
Zdieľať
Diskusia