Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. marca 2021, 18:01
Čas čítania 0:48
Tímea Krauszová

Zrejme podgurážený pacient zaútočil na posádku záchranky: Lekára udrel do brucha, záchranárku kopol do tváre

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Nejde pritom o prvý útok, ktorému zdravotníci v posledných dňoch čelili.

V utorok večer napadol pacient pri prevoze do nemocnice posádku sanitky. Najskôr zaútočil na lekára, pri vykladaní kopol záchranárku do tváre. Nejde pritom o prvý útok, ktorému zdravotníci v posledných dňoch čelili.

Fyzické útoky v čase totálneho vyčerpania

V utorok večer pacient najskôr zaútočil priamo v sanitnom vozidle na lekára, ktorého udrel päsťou do oblasti brucha. Potom pri vykladaní – hoci ležal na nosidlách – kopol zdravotníčku do tváre. Muž bol zrejme podgurážený, mal zranenie na hlave a podozrenie na zlomeninu. Sanitku mu privovali okoloidúci. Nešlo pritom o pacienta, ktorého prevážali pre komplikácie s covidom-19, v sanitke mu urobili antigénový test, ktorý bol negatívny.

Odporúčané
Matovič nepriamo obvinil Sulíka zo smrti Jána Kuciaka. Už toho bolo dosť, odkázal premiérovi brat novinára Matovič nepriamo obvinil Sulíka zo smrti Jána Kuciaka. Už toho bolo dosť, odkázal premiérovi brat novinára 3. marca 2021, 8:12

V Košiciach však došlo k útoku na posádku sanitky aj deň predtým, v pondelok 1. marca. Po nadávkach došlo k fyzickému útoku, záchranárka je následkom zranení práceneschopná.

„Naši lekári, záchranári a vodiči sú tu stále, 24 hodín denne pre pacientov so všetkými diagnózami, aj keď pracujú pod enormným tlakom pandémie. Preto akékoľvek útoky na nich považujeme za odsúdeniahodné a budeme striktne trvať na trestnoprávnej zodpovednosti osôb, ktoré sa zdravotníkom za pomoc odvďačujú fyzickými útokmi,“ odkázal manažér marketingu a PR Záchrannej služby Košice Viktor Wurm.

Zdravotnícki záchranári podľa Trestného zákona spadajú medzi chránené osoby, pri napadnutí počas výkonu práce sa na nich vzťahuje vyššia ochrana.

Domov
Zdieľať
Diskusia