Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. februára 2021, 15:19
Čas čítania 1:06
Viktor Kniš

Meme obrázok „Ich bin ein Pariser!“ o Matovičovi vyhodnotili ako hoax. Uťahuje si zo znalostí cudzích jazykov premiéra

NEWS
Uložiť Uložené

Údajná snímka z Matovičovho Facebooku je fotomontáž zo stránky Skromne.

Takmer 3000 používateľov Facebooku zdieľalo začiatkom februára príspevok zosmiešňujúci Igora Matoviča, podľa ktorého mal slovenský premiér počas svojej návštevy Paríža pridať k fotografii s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom text „Ich bin ein Pariser!“. 

Príspevok vznikol ako satira, no prebrali ho aj rôzne dezinformačné weby a stránky, ktoré ho zdieľali ako kritiku Igora Matoviča. 

Ide však o fotomontáž, pôvodný príspevok totiž vznikol ako satirický obrázok a pôvodná fotografia Matoviča s Macronom vznikla v Bruseli. TASR na dezinformácie upozorňuje v spolupráci s tlačovou agentúrou AFP.

Odporúčané
Minister vnútra Mikulec: Ak sa Slováci nezačnú správať zodpovedne, na rad príde povinná štátna karanténa (Rozhovor) Minister vnútra Mikulec: Ak sa Slováci nezačnú správať zodpovedne, na rad príde povinná štátna karanténa (Rozhovor) 11. februára 2021, 17:48

Termínom „ein Pariser“ je v nemčine označovaný nielen človek pôvodom z Paríža, ale slangovo aj prezervatív. Pariser je v nemčine (nie vo francúzštine) taktiež druh rakúskej salámy. 

Domov
Zdieľať
Diskusia