Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti Lidl. 
1. februára 2021, 12:21
Čas čítania 1:31
Sponzorovaný obsah

Stredná snov: Zarobíš si od 2300€ a získavaš potrebnú prax

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Štúdium na strednej nemusí byť len o teórii. Takto získavaš na škole prax a ešte ti aj platia.

Rozmýšľaš, kam sa vybrať na strednú? Možno ti pri výbere pomôže fakt, že na niektorých školách zarábaš už od prvého ročníka. Nebudeš celé dni sedieť iba v lavici a učiť sa teóriu. Jeden týždeň chodíš do školy a druhý praxuješ. Napríklad v predajniach Lidlu. Ako to celé funguje a koľko môžeš zarobiť? 

Možno si už počul o duálnom vzdelávaní. Ide o program, do ktorého sú zapojené rôzne stredné odborné školy. Tie spolupracujú s firmami, do ktorých chodia ich študenti praxovať a dostávajú za to plat. Jednou takou firmou je aj Lidl. V ich predajniach praxujú študenti stredných odborných škôl z celého Slovenska.

Zisti o duálnom vzdelávaní viac

Praxuješ a zarábaš už od prvého ročníka 

Čo môže byť lepšie, ako zarábať v prvom ročníku na strednej škole? No predsa to, že nemusíš nikam chodiť brigádovať, ale zarábaš v rámci praxe vďaka svojej škole. V Lidli praxuješ celý týždeň na pozícii predavač/pokladník, prípadne ako skladový operátor. Učíš sa rôzne veci, ktoré zužitkuješ a po škole sa môžeš uplatniť na rovnakej či vyššej pozícií. 

Na duálne vzdelávanie sa prihlasuješ už pri výbere strednej školy. Lidl spolupracuje so strednými odbornými školami v Bratislave, Nitre, Zvolene, Trenčíne, Novom Meste nad Váhom, Žiline, Liptovskom Mikuláši, Poprade, Prešove a Košiciach. 

Pozri sa, ako funguje duálne vzdelávanie 

„Na duálnom vzdelávaní sa mi páči hlavne to, že som týždeň v škole a týždeň na praxi. Získavam skúsenosti do budúcna, vďaka ktorým budem pripravená. Rolu hlavnej herečky som si dosť užila, bolo to super,“ opisuje prax a natáčanie spotu študentka Veronika.

Okrem toho, že praxuješ a zarábaš, môžeš získať aj motivačné štipendium do 500 € za rok. Zaujímavé finančné ohodnotenie 3,50 až 4,40 € /hod. a tak máš možnosť zarobiť si spolu až do 2000 € ročne. V Lidli sa taktiež stravuješ s kartou Ticket Restaurant 4 € na deň.

„Duálne vzdelávanie by som chcel odporučiť tým, čo si to chcú skúsiť a zároveň sa osamostatniť od rodičov. Je to dobrá skúsenosť,“ hovorí študent Radovan. Rovnako aj Sára je študentkou duálneho vzdelávania a svoju prax absolvuje v Lidli. „Na duálnom vzdelávaní sa mi najviac páči práca s ľuďmi,“ dodáva.

lidl, duálne vzdelávanie
Zdroj: Lidl

S duálnym programom vzdelávania buduješ svoju kariéru už počas školy. Zaujímavou formou sa učíš nielen teoretické, ale aj praktické veci, ktoré neskôr využiješ v budúcej práci. Mnohí absolventi duálneho programu zostávajú pracovať na mieste, na ktorom praxovali, dokonca sa uplatnia na vyšších pozíciach.

Chcem sa prihlásiť na duálne vzdelávanie v Lidl
Domov
Zdieľať
Diskusia