Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. novembra 2020, 14:10
Čas čítania 1:00
Viktor Kniš

Kaliňák: Nemám informáciu, že by si po mňa mala prísť NAKA, lepšie to vedia novinári

NEWS ROBERT KALIŇÁK
Uložiť Uložené

Robert Kaliňák dnes v TV Markíza diskutoval bez súpera, odpovediam na otázky sa vo väčšine prípadov vyhol.

Exminister vnútra Robert Kaliňák dnes v relácii Na Telo TV Markíza povedal, že nemá informácie o pripravovanom zásahu Národnej kriminálnej agentúry na jeho osobu. „Žiadne avízo nemám, najrýchlejšie informácie z trestného konania majú novinári,“ povedal Kaliňák, ktorý sa z politiky stiahol po vražde Jána a Martiny.

Robert Kaliňák odmietol diskutovať so súperom, argumentoval hlavne tým, že už nie je aktívnym politikom. Za približne 30 minút diskusie odpovedal na otázky vyhýbavo a opakoval argumenty z predošlých diskusií. 

Bývalý vysokopostavený člen strany Smer sa opäť zastával Tibora Gašpara, ktorý podľa neho trestnú činnosť nepáchal. Zároveň nevylúčil, že niektoré skutky, ktoré sa kladú obvineným v rámci akcie Očistec za vinu, môžu byť opodstatené. Opakovane vylúčil, že by bývalí elitní policajti NAKA zosnovali zločineckú skupinu s N. Bödörom. 

Odporúčané
Kaliňák: Niektoré skutky Bödörovej skupiny sa mohli stať, 400-tisícový úplatok pre policajtov NAKA treba prešetriť Kaliňák: Niektoré skutky Bödörovej skupiny sa mohli stať, 400-tisícový úplatok pre policajtov NAKA treba prešetriť 15. novembra 2020, 8:52

Robert Kaliňák naďalej tvrdí, že tieto obvinenia sú politický balast a politická bublina, ktorá v prípade tých vecí nemá čo robiť pri vyšetrovaní trestnej činnosti. 

V rámci Na Telo ho moderátor Michal Kovačič konfrontoval aj so záznamom, ktorý potvrdzuje časť uznesenia o vznesení obvinení. Na zázname bolo vidieť, ako sa podnikateľ blízky Smeru Juraj Široký nemusí na prezídiu legitimizovať, kým v prípade Andreja Kisku polícia vykonala klasickú prehliadku.

Práve v uznesení sa uvádza, že úlohou údajnej zločineckej skupiny bolo zabezpečovať, aby spriaznené osoby nemuseli v tejto budove absolvovať kontroly a legitimizovať sa. Robert Kaliňák sa vyhol priamej odpovedi aj v tomto prípade. 

Opakoval, že ide o politickú objednávku, a to aj napriek tomu, že to popreli aj prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry, podľa ktorých bolo zadržanie v súlade s právom. 

Domov
Zdieľať
Diskusia