Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je PR správa spoločnosti VŠMU.
12. novembra 2020, 12:31
Čas čítania 1:10
Sponzorovaný obsah

Zúčastni sa dní otvorených dverí VŠMU, na ktorých ti Barborka predstaví úspešných absolventov

ZAUJÍMAVOSTI UMENIE
Uložiť Uložené

Nemusíš nikam chodiť, pozri si, ako vyzerá štúdium na VŠMU vďaka live prenosu.

Stále si spievaš, hovoria ti, že si totálna herečka, alebo by si rád stál za kamerou? Nemusí to ostať iba koníčkom, poď študovať hudbu, tanec, divadlo či film na VŠMU. Čo všetko to obnáša, ako takéto štúdium prebieha, sa dozvieš už tento víkend na virtuálnych dňoch otvorených dverí na VŠMU. 


Vysoká škola múzických umení je najväčšou umeleckou školou na Slovensku. Môžeš tu rozvíjať svoj talent v oblasti divadla, filmu, hudby či tanca. Medzi absolventov školy patria mnohé známe osobnosti z prostredia umenia a kultúry, vrátane našej Barborky.

Chceš študovať umenie? Sleduj Dni otvorených dverí VŠMU, kde sa dozvieš viac
Zdroj: VŠMU

S necelou tisíckou študentov na troch fakultách škola ponúka vzdelávanie v komornej atmosfére, postavené na individuálnom vzťahu medzi študentom a pedagógom. Výhodou štúdia je prepojenie na prax a s ňou spojená bohatá umelecká a tvorivá činnosť. Škola má vlastné divadlo, kino i koncertnú sieň.


Štúdium prebieha na troch fakultách – na Filmovej a televíznej fakulte, Divadelnej fakulte a Hudobnej a tanečnej fakulte. Práve tým budú patriť aj jednotlivé Dni otvorených dverí. 



Fakulty počas troch dní live prenosov na Facebooku predstavia spolu s pedagógmi a študentmi svoje katedry a ateliéry a dovolia uchádzačom nahliadnuť do atmosféry ich života (pred pandémiou i počas nej). Časť streamu bude moderovať jedna z tvárí Refresheru – Barbora Bakošová, okrem iného absolventka divadelného manažmentu na Divadelnej fakulte VŠMU. 

Chceš študovať umenie? Sleduj Dni otvorených dverí VŠMU, kde sa dozvieš viac
Zdroj: VŠMU

Barbora vyspovedá osobnosti školy – filmového režiséra Martina Šulíka, scenáristu Mareka Leščáka, divadelného režiséra Mariána Amslera, scénografa a architekta Petra Mazalána, bábkoherečku Katarínu Aulitisovú, klaviristku Jordanu Palovičovú, tanečnú pedagogičku Miroslavu Kovářovú a operného speváka Petra Mikuláša.

 

Záujemcovia o štúdium sa dozvedia informácie o prijímačkách, uvidia tiež ukážky študentských prác – filmov, divadelných predstavení, tanečných vystúpení a koncertov. Diváci v slovenskej online premiére uvidia študentský film Matúša Ryšana Pre čisté svedomie, ktorý zožal úspech na Medzinárodnom filmovom festivale v Karlových Varoch. Festivalová porota zaradila Ryšana medzi 10 najvýraznejších mladých talentov Európy. 

 
Viac informácií aj všetky tri živé prenosy bude postupne prinášať facebookový event Dni otvorených dverí VŠMU, denne od 15.00 h. 

Domov
Zdieľať
Diskusia